Κάτσης | Υπό το βάρος των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας, ο ΟΛΗΓ πήρε πίσω την απόφαση

Με ανάρτηση στα social media

Με μια ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης την απόφαση του ΟΛΗΓ να πάρει πίσω την διαδικασία ενοικίασης των καταστημάτων. Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση:

Ο ΟΛΗΓ πήρε πίσω, υπό το βάρος των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας (πλην του κυβερνητικού βουλευτή βεβαίως), μια μη σύννομη προηγούμενή του απόφαση.

Ξεκαθαρίζουμε: οποιαδήποτε πρωτοβουλία για ανακατασκευή – δημοπράτηση κ.α των αναψυκτηρίων στο Δρέπανο, σε περιοχή μάλιστα που δεν έχει χαραχθεί αιγιαλός και παραλία, είναι παράνομη. Το ίδιο θα αποφάσιζε και το Ελεγκτικό Συνέδριο, εάν και εφόσον οι αποφάσεις του Δ.Σ του ΟΛΗΓ περνούσαν από αυτό.

Τούτων δοθέντων, κανένα μνημόνιο συνεννόησης ή κατανόησης, δε διασφαλίζει τα συμφέροντα των δημοτών και δε θα είναι λειτουργικό, όσο δεν αποδίδεται οριστικά η χερσαία ζώνη στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Καλούμε άμεσα όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές: Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (Κτηματική Υπηρεσία), Δήμος Ηγουμενίτσας (πολεοδομία), Υπουργείο Ναυτιλίας (Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας), Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, να συγκαλέσουν την επιτροπή χάραξης του αιγιαλού, να μάθει επιτέλους και η τοπική κοινωνία, τη δημόσια θέση όλων των πλευρών και των φορέων.

Η χάραξη αιγιαλού (εκεί που δεν υπάρχει καν, μετά το Κεντρικόν έως Μακρυγιάλι) και η επαναχάραξη (εκεί που ήδη υπάρχει αλλά δε συμπίπτει με τα φυσικά όρια π.χ Πάνθεον, καφετέριες κ.α ) είναι το πρώτο και πιο απαραίτητο βήμα για την απόδοση αλλά και αξιοποίηση της χερσαίας ζώνης.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, από τις ενέργειες της διορισμένης διοίκησης του ΟΛΗΓ και την αφωνία του κυβερνητικού βουλευτή, είναι βαριά εκτεθειμένη. Πήρε πίσω άρον άρον μια απόφαση που ξεσήκωσε όλη την τοπική κοινωνία αλλά δεν μας εξήγησε πως και με τίνος πρωτοβουλία πάρθηκε.

Ελπίζουμε αναλόγως να ανατραπεί και το σχεδιαζόμενο έγκλημα του ξεπουλήματος του Λιμανιού (και της χερσαίας ζώνης;).

In this article

Join the Conversation