Πρωτομαγιά | Δράσεις του εργατικού κέντρου στον πεζόδρομο της Κ. Καραμανλή και στο κέντρο υγείας

Την Παρασκευή στις 12:00

1η Μάη 2020. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.

1η Μάη Παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης, που σηματοδοτεί την ανειρήνευτη πάλη της ενάντια στους εκμεταλλευτές της, τους πολέμους, τη φτώχεια. Φωτίζει τον αγώνα μας για την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε, για μια κοινωνία που στο επίκεντρό της θα έχει την ικανοποίηση των αναγκών των εργατών, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός και φάνηκε ιδιαίτερα σήμερα στις συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού που πάλι στο ζύγι των καπιταλιστών, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, δεν μπήκε η υγεία του εργαζόμενου λαού αλλά τα κέρδη των λίγων.

Αν ενδιαφερόταν οι αστικές κυβερνήσεις για την υγεία του εργαζόμενου λαού:

•Δεν θα έκαναν διαχρονικά τόσες περικοπές στις δαπάνες για την Υγεία, ούτε θα έβαζαν τον κόσμο να πληρώνει για τα φάρμακά του.
•Δεν θα έκλεινε νοσοκομεία το 2013 η κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τα άφηνε κλειστά.
•Δεν θα άφηναν τις πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας χωρίς ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές
•Δεν θα άφηναν τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό, χωρίς ΜΕΘ.
•Δεν θα έδιναν δωράκια στους κλινικάρχες •Δεν θα προωθούσαν τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ)
•Δεν θα μετέτρεπαν την υγεία σε εμπόρευμα.
•Δεν θα έφερναν συνέχεια αντιασφαλιστικούς νόμους.

Ο καπιταλισμός έχει μετατρέψει όχι μόνο την υγεία αλλά και όλες τις ανάγκες μας (την δουλειά, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις διακοπές κλπ.) σε εμπορεύματα και αυτό είναι το εμπόδιο που σήμερα στον 21 αιώνα δεν μπορούν να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να ζούμε χωρίς την αβεβαιότητα του αύριο με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με διασφάλιση της μόρφωσης των παιδιών, της υγείας μας, των διακοπών μας, των φαρμάκων της οικογένειας μας, όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Ο καπιταλισμός είναι ο παράγοντας που προκαλεί φτώχεια, εξαθλίωση, προσφυγιά και πολέμους.

Με κεντρικό σύνθημα: Να μην πληρώσει ξανά ο λαός. Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός. Μπαίνουμε μπροστά και οργανώνουμε την πάλη, την αντίσταση και αντεπίθεση, απέναντι στα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, της εργοδοσίας, της ΕΕ, του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, που έρχονται να προστεθούν στα παλιά των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων επιδιώκοντας να σαρώσουν το όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει όρθιο για να θωρακίζουν την κερδοφορία και τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Φέτος ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να βρει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που ζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της πανδημίας και αγωνιούν για το αύριο το δικό τους και των παιδιών τους, πιο αποφασισμένους να δώσουν μάχες και να δυναμώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής τους και να οικοδομήσουν τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, εξαθλίωση, πολέμους και κρίσεις. Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική – λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

ΖΗΤΩ η Εργατική Πρωτομαγιά!

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στις δράσεις – συμβολικές κινητοποιήσεις που οργανώνει το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΗ ως εξής:

Στην ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: 10:00 π.μ. Λιμάνι – Περιφέρεια – ΠΑΝΘΕΟΝ
Στην ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ: 12:00 μ.μ. Πεζόδρομο – Κέντρο Υγείας

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!