Κάτσης: Καμιά σαφή απάντηση για τους εποχικούς πυροσβέστες φέτος

Μετά απο σχετική ερώτηση στη βουλή

Περίεργες και ασαφείς απαντήσεις από το Πυροσβεστικό Σώμα μέσω του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χαρδαλιά δόθηκαν στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης μαζί με τους ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τον αποκλεισμό της Ηπείρου από την προκήρυξη που εξέδωσε το Υπουργείο για εποχικούς πυροσβέστες του έτους 2020.

Στο σχετικό απαντητικό έγγραφο, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρει ότι η Ήπειρος συνολικά έχει πλεόνασμα πυροσβεστών, χωρίς μάλιστα να εξετάζεται κάθε Νομός ξεχωριστά. Απαντώντας, επίσης, στο αν θα εκδοθεί συμπληρωματική προκήρυξη ώστε να μην αποκλειστεί οριστικά η Ήπειρος, διευκρινίζει ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Τέλος, σχετικά με την επέκταση των συμβάσεων των ήδη υπηρετούντων εποχικών πυροσβεστών, το έγγραφο αναφέρει την ισχύουσα νομοθεσία που δίνει τη δυνατότητα αυτή, χωρίς να δίνει απάντηση στο κατά πόσο θα υλοποιηθεί.

Ο Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά με τις ασαφείς απαντήσεις στην Ερώτηση για τους εποχικούς πυροσβέστες:
«Στην Ερώτηση που καταθέσαμε οι ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον απαράδεκτο αποκλεισμό της ακριτικής Θεσπρωτίας και ολόκληρης της Ηπείρου από την προκήρυξη που εξέδωσε το Υπουργείο για εποχικούς πυροσβέστες του έτους 2020, ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς νίπτει τας χείρας του και παραπέμπει το θέμα στο Πυροσβεστικό Σώμα. Η απάντηση που λάβαμε από τον Αρχηγό του Σώματος δε δίνει καμιά σαφή κατεύθυνση για το αν και πώς θα ενισχυθεί η Θεσπρωτία στη φετινή αντιπυρική περίοδο. Αφού μας ενημερώνει ότι η Ήπειρος συνολικά πλεονάζει σε πυροσβέστες, χωρίς μάλιστα να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε Νομού, αποκλείει και κάθε δυνατότητα συμπληρωματικής προκήρυξης για να διορθωθεί το ατόπημα του αποκλεισμού και δε δίνει καμιά σαφή απάντηση για το αν θα επεκταθούν στο 2020 οι συμβάσεις των ήδη υπηρετούντων. Ο χειρισμός του θέματος από τον Υφυπουργό αποτελεί ουσιαστικά πολιτική απόφαση για αποκλεισμό της Θεσπρωτίας, αντιμετωπίζοντας τους θεσπρωτούς σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Γνωρίζουμε στην πράξη ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες. Πέρσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε 6 εποχικούς πυροσβέστες στη Θεσπρωτία και 62 συνολικά στην Ήπειρο. Δε μπορεί φέτος να μη χρειάζεται κανείς και να θεωρούν ότι έχουμε πλεόνασμα!!! Απαιτούμε να δοθεί λύση για τις άμεσες ανάγκες ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιπυρική περίοδο».

In this article

Join the Conversation