Τζιάρρας για την 3η θέση της Παραμυθιάς στην Γ’ Εθνική | «To πίστευα ότι θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος»

Συνέντευξη στο TheBall

Ο μαέστρος της φετινής πορείας της Παραμυθιάς, η οποία τερμάτισε για πρώτη φορά στην 3η θέση του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής, μίλησε στο «theball» σε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης. Ο Γιαννιώτης τεχνικός αναφέρθηκε για την ενασχόληση του με την προπονητική, την πορεία της ομάδας του, τη σχέση του με τη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Διαβάστε αναλυτικά:

Κόουτς, αρχικά τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο και την προπονητική;

«Αρχικά, η ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο ήταν σαν ποδοσφαιριστής σε επίπεδο Δ΄ και Γ΄ εθνικής. Αφού τελείωσα το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, αποφάσισα να σταματήσω και να ασχοληθώ πλέον αποκλειστικά με την προπονητική, όπου και είχα σπουδάσει. Η προπονητική μπήκε στη καθημερινότητά μου πρακτικά από τα 23 μου, που ξεκίνησα να δουλεύω στην Κ20 του ΠΑΣ Γιάννινα σαν γυμναστής. Παρακολούθησα τις σχολές UEFA-A, UEFAFITNESS.Γενικά προσπαθούσα καθημερινά να εξελίσσομαι συνεχώς τόσο πρακτικά όσο και θεωρητικά. Η προπονητική για μένα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και σύνθετη, καθώς περικλείει πολλές επιστήμες που πρέπει να γνωρίζεις ώστε να έχεις περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις.. Είναι μεγάλη ευλογία να κάνεις, κάτι που αγαπάς πάρα πολύ ως επάγγελμα.»

Πώς θα χαρακτήριζες τη φετινή χρονιά για την ομάδα σου;

«Η φετινή χρονιά ήταν πραγματικά συναρπαστική από την άποψη ότι μέχρι την 7η αγωνιστική ήμασταν για όλους η πρώτη ομάδα που θα υποβιβαζόταν.Στη συνέχεια φτάσαμε, μετά από ένα γύρο αήττητοι, να παίζουμε με την ΑΕΠ Καραγιαννίων, που ήταν πρωτοπόρος, ντέρμπι κορυφής.Τότε είχαμε 6 βαθμούς διαφορά και θεωρητικά λίγο πιο εύκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.»

Ποιοι ήταν οι πρωταρχικοί στόχοι όταν ανέλαβες προπονητικά την ομάδα του Σουλίου;

«Πρωταρχικός στόχος ήταν η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Η ομάδα διέθετε πολύ χαμηλό μπάτζετ για τη φετινή χρονιά και ταυτόχρονα τα 2/3 των ποδοσφαιριστών από το περσινό ρόστερ είχαν φύγει. Οπότε ήταν αδύνατο να μιλάμε για κάτι άλλο. Από κει και πέρα ήθελα να παρουσιάσουμε μια ομάδα που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και θα προσελκύσει τον κόσμο στο γήπεδο.»

Πίστευες στην αρχή ότι θα πραγματοποιούσατε αυτήν την πορεία στη συνέχεια;

«Αρχικά πίστευα σίγουρα ότι το ρόστερ που είχα επιλέξει είχε πολλές δυνατότητες. Παρ΄ όλο που ο μέσος όρος ηλικίας ήταν λίγο πάνω από τα 21 χρόνια και οι 12 από τους 17 ποδοσφαιριστές δεν είχαν καθόλου την εμπειρία της κατηγορίας ή είχαν παίξει μια σεζόν σ αυτήν, πίστευα ότι θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ακόμη και στα πρώτα παιχνίδια που δεν κερδίζαμε , κάναμε αρκετές τελικές, απλά μας έλειπε το γκολ. Δεν αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού και το νιώθαμε όλοι ότι κάποια στιγμή θα πάρουμε αυτό που αξίζουμε μέσα στο γήπεδο. Η φετινή πορεία πραγματικά ήταν αποτέλεσμα καθημερινής ,σκληρής δουλειάς αλλά και μεγάλων ψυχικών χαρισμάτων, που έβγαλαν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Πέραν του ταλέντου που διέθεταν, είχαν αυτό που λέμε “ποδοσφαιρικό θράσος” να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της κατηγορίας.»

Πως νιώθεις που η ομάδα κάτω από την δική σου καθοδήγηση κατέκτησε την υψηλότερη θέση στην ιστορία της;

«Σίγουρα νιώθω πολύ όμορφα.Είναι μεγάλη ικανοποίηση που η ομάδα έκανε αυτήν την πορεία και πετύχαμε κάτι τόσο σπουδαίο, καθώς οι άνθρωποι της διοίκησης μού έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη το καλοκαίρι, δίνοντάς μου εν λευκώ τη διαχείριση της ομάδας.»

Αυτή η φετινή κατάκτηση έχει φέρει νέες προτάσεις στο τραπέζι;

«Επίσημα δεν υπάρχει κάτι. Τα πρωταθλήματα βρίσκονται σε εξέλιξη, οι υποχρεώσεις μου με την ομάδα δεν έχουν τελειώσει και θεωρώ ότι δεν υπήρχε σε κανενός το μυαλό άμεσα ο προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς. Ακόμη και αν υπήρχε, η πρωτοφανής κατάσταση που ζούμε, πιστεύω θα πάει αρκετά πίσω τον προγραμματισμό των ομάδων.»

Ποιο, κατά τη γνώμη σου, ήταν το καλύτερο φετινό παιχνίδι της Παραμυθιάς;

«Είναι πολλά τα παιχνίδια, πραγματικά. Απλά θεωρώ καθοριστική τη νίκη με την ΑΕΠ Καραγιαννίων την 7η αγωνιστική, καθώς βρισκόμασταν στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς με πολύ κακή ψυχολογία και πραγματικά οι παίχτες κάνανε κατάθεση ψυχής, γυρνώντας το σκορ στα τελευταία 3 λεπτά. Ήταν το ματς που μας έδωσε ώθηση.»

Η σχέση σου με τη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές ποια είναι; Θεωρείς ότι μια ομάδα για να πάει καλά πρέπει να έχει οικογενειακό κλίμα;

«Οι άνθρωποι της διοίκησης αλλά και οι ποδοσφαιριστές από την πρώτη στιγμή μου δείξανε μεγάλη εμπιστοσύνη, παρόλο που δεν είχα ξανάδουλέψει σ΄ αυτήν την κατηγορία. Με όλους οι σχέσεις μου είναι πάρα πολύ καλές . Σίγουρα για να πάει μια ομάδα καλά πρέπει αρχικά να γίνει οικογένεια. Αυτό το επιδιώξαμε όλοι μας από την πρώτη μέρα, διοίκηση, προπονητικό τιμ και παίχτες.»

Πόσο πιστεύεις ότι θα επηρεάσει το ποδόσφαιρο και ειδικά το ερασιτεχνικό η πανδημία του κορονοϊού;

«Ήδη φαίνεται ότι επηρεάζεται γενικά το ποδόσφαιρο. Βλέπουμε ομάδες με ισχυρά brandnames να μιλάνε για περικοπές σε μισθούς και μείωση μπάτζετ. Το ερασιτεχνικό ειδικά θεωρώ ότι αν δεν υπάρξει ισχυρή στήριξη από την πολιτεία θα αρχίσει να βυθίζεται.»

Είσαι στο ξεκίνημα της προπονητικής σου καριέρας. Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες γενικά ποιες είναι;

«Αρχικά με σταθερά βήματα προσπαθώ να πετυχαίνω βραχυπρόθεσμους στόχους και κάθε χρόνο να γίνεται πιο ποιοτική η δουλειά μου με τους ποδοσφαιριστές. Σίγουρα η μεγάλη μου φιλοδοξία είναι κάποια στιγμή να δουλεύω σε υψηλό επίπεδο.»

Θα συνεχίσεις και τη νέα χρονιά στο Σούλι;

«Όπως είπα και πριν, η σεζόν σταμάτησε ξαφνικά πριν ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας.Ακόμη δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση με τους ανθρώπους της διοίκησης για την επόμενη σεζόν.»

Κλείνοντας, θα ήθελες να δώσεις μια συμβουλή στα σημερινά παιδιά;

«Σαν συμβουλή προς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές : να πιστεύουν στον εαυτό τους, να δουλεύουν σκληρά ώστε να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας και να μην σταματάνε την προσπάθειά τους στην πρώτη δυσκολία που θα συναντήσουν.Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση, τους παίχτες και τον συνεργάτη μου για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνανε στη διάρκεια της χρονιάς, για να πετύχει η ομάδα τον στόχο της. Όπως βέβαια και τον κόσμο, που μας ακολουθούσε και μας στήριζε σε κάθε παιχνίδι.»

Απο το theball

In this article

Join the Conversation