H απόφαση της απένταξης του εμπορευματικού κέντρου | Έγγραφα

Επισημαίνονται οι σημαντικές καθυστερήσεις στην κατασκευή του Ε.Κ., και της οδικής σύνδεσης μέσω της Εγνατίας καθώς και στις μελέτες για τον νέο τερματικό σταθμό στην Ανκόνα

Τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του thespro.gr, για την απένταξη του εμπορευματικού κέντρου Ηγουμενίτσας, σας παρουσιάζουμε σήμερα.

Στα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προϊσταμένου της ΕΥΣΕ κ. Γεώργιου Λογοθέτη, επισημαίνονται οι σημαντικές καθυστερήσεις που έχουν συσσωρευτεί αναφορικά με την κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου Ηγουμενίτσας καθώς και της οδικής σύνδεσης μέσω της Εγνατίας Οδού (Δραστηριότητες 1 και 2) και τις μελέτες για τον νέο τερματικό σταθμό στην Ανκόνα (Δραστηριότητα 4).

Επιπλέον, επισημαίνεται το γεγονός ότι η υλοποίηση της ανακατασκευής του προβλήτα VI στο λιμάνι της Τεργέστης (Δραστηριότητα 6) δεν θα προχωρήσει λόγω μη εξασφάλισης της αναγκαίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Τέλος γίνεται η εκτίμηση ότι η δράση δε μπορεί να υλοποιηθεί και να εκπληρώσει τους στόχους της εντός 24μηνης παράτασης όπως προτείνεται στο υποβληθέν ASR.

Προτείνει έτσι, δεδομένου ότι δεν μπορεί να χορηγηθεί η προτεινόμενη παράταση, να εξεταστεί το ενδεχόμενο απένταξης της δράσης.

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αγγλική γλώσσα και του προϊσταμένου της ΕΥΣΕ κ. Γεώργιου Λογοθέτη στην Ελληνική:

In this article

Join the Conversation