Απάντηση της ανεξάρτητης κίνησης εργαζομένων ΟΤΑ προς την ΔΑΣ για το υπηρεσιακό συμβούλιο

Ανακοίνωση

Παρά το γεγονός πως αποφεύγουμε να απαντάμε σε κακοήθειες, είναι ανάγκη να δοθεί μία απάντηση στη ΔΑΣ-ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας, διότι με την παραπληροφόρηση και την εμμονή τους έχουν καταφέρει να υπάρχει μακροχρόνια κωλυσιεργία και αμφισβήτηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας.

Πολλοί συνάδελφοί μας «πλήρωσαν» την εμπάθεια και την εμμονή της ΔΑΣ-ΟΤΑ, να «ελέγξει» το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Και αφού ξεπεράστηκαν Διοικητικά λάθη και λανθασμένες ερμηνείες, που καθυστέρησαν τη Συγκρότησή του επί ένα έτος, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων, προσπαθώντας να εξαιρέσει τακτικό μέλος της Παράταξής μας από τη σύνθεσή του, προέβη σε καταγγελίες και ενστάσεις, άμεσα ή έμμεσα, γεγονός που καθυστέρησε περαιτέρω τη συνεδρίαση του Υ.Σ., επί ένα ακόμη εξάμηνο.

Την Τρίτη, 19/05/2020, μετά από Πρόσκληση της Προέδρου, συνεδρίασε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και έκπληκτοι ακούσαμε τον κ. Υφαντή, να … διαμαρτύρεται για την κωλυσιεργία που με τις ενέργειές του ο ίδιος προκάλεσε, και να «βαφτίζει» συναδέλφους «εχθρούς»!!!

Αλήθεια είναι πως οι εκπρόσωποι των Εργαζομένων είναι 2 και τα τακτικά μέλη είναι 3. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούμε σήμερα να μιλάμε για «διορισμένους, επιλεγμένους υπαλλήλους από την κυβέρνηση», εφόσον πλέον, ως τακτικά μέλη, τοποθετούνται οι αρχαιότεροι Διευθυντές, σύμφωνα με τα υπηρεσιακά μητρώα των υπαλλήλων και δεν επιλέγονται από τους Δημάρχους όπως γινόταν στο παρελθόν. Θέση μας φυσικά είναι πως το σύνολο ή έστω η πλειοψηφία των μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων θα έπρεπε να είναι αιρετοί.

Οι συνάδελφοι της ΔΑΣ, μανιωδώς συκοφαντούν, παραπληροφορούν και διχάζουν. Η δημιουργία «εχθρών» στο εσωτερικό των εργαζομένων, είναι τακτική που βοηθά μόνο τους εργοδότες και αυτούς που θέλουν να καταργηθούν εντελώς τα υπηρεσιακά συμβούλια που αποτελεί θεσμό ελέγχου των διοικητικών αποφάσεων των αιρετών!!!

Η συμμετοχή μας στην λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου αποτελεί θεματοφύλακα των συμφερόντων των εργαζομένων. Με σοβαρότητα και αξιοπιστία, χωρίς φαμφάρες και μεγαλοστομίες, θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε τους εργαζομένους με διάθεση συνεργασίας, αλλά και να απαντάμε πάντα με επιχειρήματα, στα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους.

In this article

Join the Conversation