Ευρεια σύσκεψη για τον τουρισμό παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου τουρισμού Κωνσταντίνου Λούλη

Αισιοδοξία για την φετινή πορεία της τουριστικής σεζόν

Παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου τουρισμού Κωνσταντίνου Λούλη, του περιφερειάρχη Αλεκου Καχριμάνη του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Στράτου Ιωάννου, της βουλευτού Μαρίας Κεφάλας, και αυτοδιοικητικών παραγόντων μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Φώτης Δημητρίου, πραγματοποιηθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη για τον τουρισμό της Ηπείρου.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης μεταξύ άλλων το άνοιγμα των 2 αεροδρομίων της περιφέρειας στις 15 Ιουνίου και όχι την 1η Ιουλίου όπως είναι ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός, η αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με Ισραήλ και Κύπρο, θέματα της λειτουργίας του τουριστικού προϊόντος εν μέσω κορωνοιού, η συμμετοχή της Ηπείρου στις καμπάνιες που θα ακολουθήσουν, καθώς και τα ταξίδια εξοικείωσης τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων του τουριστικού ρεπορτάζ.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου, των ενοικιαζομένων δωματίων, άλλοι επαγγελματίες και φορείς της περιοχής.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου τουρισμού, δήλωσε αισιόδοξος για την φετινή πορεία της τουριστικής σεζόν, τονιζοντας πως το μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας είναι η διαχείριση της πανδημίας και τα αποτελεσματα αυτής, που την έχει κατατάξει στις πλέον ασφαλείς στην Ευρώπη.

Επισης δήλωσε ότι θα προσπαθήσει και προσωπικά ώστε να βρεθεί τρόπος για την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Ισραήλ και την Κύπρο, καθώς όπως είπε, ειδικά από το Ισραήλ υπάρχει πολύ μεγάλο και έντονο ενδιαφέρον για επισκέψεις στην περιοχή.

In this article

Join the Conversation