Γλυκή | Τα είπαν πρόεδρος και πολιτιστικός σύλλογος

Ανακοίνωση του συλλόγο

Μετά από πρόσκληση του προέδρου της ΤΚ Γλυκής- Ποταμιάς Παναγιώτη Παππά, πραγματοποιήθηκε εχθές συνάντησή μας μαζί του, η οποία θεωρούμε ότι υπήρξε πάρα πολύ εποικοδομητική και με στόχο την πολύ καλή συνεργασία μας σε όλους τους τομείς, για το καλό της Γλυκής και της Ποταμιάς!

Ακούσαμε τα αιτήματά του Προέδρου προς τον Σύλλογο και απευθύναμε τα δικά μας, το οποία και ο ίδιος ο Παναγιώτης θεώρησε πολύ καλά και είναι πρόθυμος να συνεισφέρει τα μέγιστα, όπως και εμείς!

Τα αιτήματά μας, λοιπόν, τα οποία θα προωθηθούν στο Τοπικό, σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία είναι τα παρακάτω:

1. Καθαρισμός, φωτισμός και επισκευή, όπου απαιτείται, του παραποτάμιου πεζόδρομου που υπάρχει στη Γλυκή από τον δρόμο προς τις πηγές μέχρι το καφέ Nitro.
2. Φωταγώγηση του ΤΟΕΒ, όπου θα φιλοξενηθεί η πινακοθήκη που ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος καθώς και του θεάτρου που βρίσκεται στον χώρο.
3. Κίνηση διαδικασίας για να γίνει έλεγχος από τις κατάλληλες υπηρεσίες σπηλαιολογίας, ώστε να γίνει η σπηλιά που βρίσκεται στη θέση Μπέικο στη Γλυκή, επισκέψιμη, γεγονός που θα επιφέρει επιπλέον επισκεψιμότητα και αναγνωρισιμότητα στην περιοχή του Αχέροντα.
4. Καθαρισμός των δέντρων (πικροδάφνες) που υπάρχουν στον παραποτάμιο δρόμο στη Γλυκή.
5. Προμήθεια δέντρων από τις αρμόδιες υπηρεσίες για δενδροφύτευση στο παρκινγκ που υπάρχει στο αγροτεμάχιο 21.
6. Απόκτηση άδειας για τοποθέτηση ξύλινων πινακίδων που θα κατασκευάσει ο Σύλλογος για την είσοδο της Ποταμιάς και της Γλυκής
7. Τοποθέτηση φωτισμού στο αυλάκι που υπάρχει από την αρχή της Ποταμιάς μέχρι το Αρτοποιείο Τσιρώνη. Η ενέργεια αυτή θα δημιουργήσει όμορφη εικόνα στον επισκέπτη και ασφάλεια στους οδηγούς και πεζούς.
8. Τοποθέτηση κάγκελων, αντί για τις μπάρες που υπάρχουν στην Ποταμιά, οι οποίες μπορούν να μεταφερθούν κάποιες στο δρόμο Ποταμιά-Κυψέλη, όπου υπάρχουν επικίνδυνες στροφές όπου συμβαίνουν συχνά ατυχήματα και μια στην στροφή που υπάρχει στη θέση Μπέικο, στη Γλυκή.
9. Κατασκευή παραδοσιακής βρύσης που υπήρχε στην Ποταμιά, απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Πάντων και για την οποία ο Σύλλογος έχει στείλει ήδη αίτημα και έτοιμο αρχιτεκτονικό σχέδιο στον Δήμο.
10. Φωταγώγηση πεζοδρομίου Ποταμιάς, κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα μιας και η εγκατάσταση υπάρχει ήδη.

Ευελπιστούμε να πραγματοποιηθούν από όλους τους αρμόδιους φορείς, όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά!!!

Η συνεργασία μας με όλους τους φορείς, τους κατοίκους της Γλυκής και της Ποταμιάς και τους εθελοντές από άλλα χωριά είναι πρωταρχικός στόχος τους Συλλόγου εδώ και 10 χρόνια! Ευχαριστούμε πολύ για όλα!

In this article

Join the Conversation