Σαν σήμερα 09.03.1908 | Ο Ιωάννης Παραμυθιώτης ιδρύει την μεγάλη Ιταλική ομάδα INTER

Η οικογένειά του, άφησε την Παραμυθιά τον 18ο αιώνα ως αυτοεξόριστοι από τα δεινά της τουρκοκρατίας

Share

Ο Ιωάννης Παραμυθιώτης γεννήθηκε στη Βενετία στα τέλη της δεκαετίας του 1860 και ανήκε σε μια πλούσια οικογένεια εμπόρων και τραπεζιτών, που είχε καταγωγή από Παραμυθιά.

Ο πατέρας του τον δέκατο όγδοο αιώνα, ως αυτοεξόριστος από τα δεινά της τουρκοκρατίας είχε απομακρυνθεί από την Παραμυθιά από όπου προέρχεται και το επίθετο του. Η οικογένειά του, άφησε την Παραμυθιά, αρχικά για το νησί της Κέρκυρας τον 18ο αιώνα, πριν φτάσουν τελικά στη Βενετία. Η πατρική του οικία στην Παραμυθιά βρισκόταν στην σημερινή οδό Ηφαίστου.

Ο Ιωάννης Παραμυθιώτης ήταν μεταξύ των ιδρυτών του Internazionale το 1908 , εκλεγόμενος ως ο πρώτος πρόεδρος του νέου ποδοσφαιρικού συλλόγου. Η ιστορική αυτή ομάδα του Μιλάνου, ιδρύθηκε στις 9 Μαρτίου του 1908 από τις σάρκες της μεγάλης Μίλαν, όταν μια ομάδα παραγόντων, αποχώρησε από το σύλλογο δημιουργώντας την «Ιντερνατσιονάλε» (διεθνής), όπως είναι το πλήρες όνομα της.

Στην κέντρική φωτογραφία ο Παραμυθιώτης ποζάρει το 1912 με μερικούς ιδρυτές και διευθυντές της Inter (από αριστερά: Παραμυθιώτης, Muggiani , Hugo Rietmann , Hirzel , Bach, Ansbacher , Glockner και Max Rietmann)

Απεβίωσε στην Νέα Υόρκη, στις 11 Μαρτίου του 1943

In this article

Join the Conversation