Η δημοτική αρχή για τις συναντήσεις στην Αθήνα.

Με ποιους συναντήθηκαν Καραγιάννης και Μπέλλος, τι αιτήθηκαν και τι πήραν

Ενημερώνουμε πως το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου 2020, ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Ιωάννης Καραγιάννης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θεοφάνης Μπέλλος, πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων και επαφών στην Αθήνα για σημαντικά θέματα του Δήμου μας.

Στην Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Γ.Γ. και συμπατριώτισσά μας κα Αθηνά Καλύβα, με αίτημα τη μόνιμη παραχώρηση των πρώην εγκαταστάσεων ΚΕΓΕ και Κατασκηνώσεων. Υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της κυρίας Καλύβα και σύντομα θα υπάρξει εξέλιξη.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία της κας Καλύβα, με θέματα το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας, την Ενεργειακή Κοινότητα και την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δήμου μας. Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε πως τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στο ΒΙΟΠΑΘΕ το όργανο για τον έλεγχο των έργων που έχουν ενταχθεί στο Π.Δ.Ε, ενώ υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του για τη χρηματοδότηση των ενεργειακών παρεμβάσεων, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρω περίπου με τις σχετικές μελέτες να ανατίθενται σύντομα.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, με θέμα τη συμμετοχή του Δήμου Σουλίου στην πρόσκληση «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων – ΤΠΣ», για την ένταξη του Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου μας. Και εδώ υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου και άμεσα θα ξεκινήσει, με τον προϋπολογισμό των μελετών να ανέρχεται στα 900.000 ευρώ περίπου. Επίσης ,έγινε δεκτό το αίτημα για τη χρηματοδότηση αγοράς οικοπέδου ή άλλης λύσης για την κατασκευή νέου χώρου στάθμευσης οχημάτων στην Παραμυθιά.

Mε την συνδρομή του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειου Γιόγιακα, πραγματοποιήθηκαν επαφές στα Υπουργεία Υποδομών και Εσωτερικών, καθώς και στις Κτιριακές Υποδομές – ΚτΥπ ΑΕ. Πιο Συγκεκριμένα:

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τη Διευθύντρια του Υπουργείου κ. Ευθυμιάδη, για την παραχώρηση οικίσκων σε σεισμόπληκτους της Δ.Ε. Αχέροντα, οι οποίοι εγκρίθηκαν και αναμένονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης, στο ίδιο Υπουργείο με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Διομήδη Νταούλα για χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων, όπου και εγκρίθηκαν 150.000€.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον κ. Σκάλκο , Γενικό Διευθυντή του Υπουργού κ. Θεοδωρικάκου , για την κάλυψη κενών θέσεων στο Δήμο Σουλίου όπου υπήρξε δέσμευση για την άμεση προκήρυξη των θέσεων. Επίσης, υπήρξε αίτημα για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης ζημιών από τον πρόσφατο σεισμό όπου και εγκρίθηκαν 150.000€. Τέλος ,μεταφέρθηκε αίτημα του Εμπορικού κόσμου της Παραμυθιάς, για την ένταξή τους σε πρόγραμμα στήριξης λόγω Covid-19.

Στις Κτιριακές Υποδομές – ΚτΥπ ΑΕ, με το Γενικό Διευθυντή Έργων κ. Θεόδωρο Κυριαζόπουλο, για την αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Γλυκής που επλήγη από τον πρόσφατο σεισμό. Ο κ. Κυριαζόπουλος ενέκρινε τη χρηματοδότηση της μελέτης και την άμεση ανάθεσή της.

Ευχαριστούμε θερμά την Γ.Γ Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα Αθηνά Καλύβα και το Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Γιόγιακα, για την υποστήριξη και την καθοριστική βοήθεια στην επιτυχημένη έκβαση των συναντήσεων

 

In this article

Join the Conversation