ΒΙΝΤΕΟ | Η τοποθέτηση Κάτση στο σ/ν για την ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης

«Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις»

Τοποθέτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτση στο σ/ν του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις»
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτσης, στην τοποθέτηση του για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», στην αρμόδια Επιτροπή, αφού χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως ένα μεγάλο Mea culpa του κ.Πιερρακάκη, τόνισε μεταξύ άλλων, την μεγάλη επιτυχία του εμβληματικού έργου του ΕΚΟΜΕ που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με το ν.4339/2015. Μια επιτυχία που έφερε την έγκριση 62 επενδυτικών σχεδίων, ύψους περίπου 56 εκατομμυρίων, εκ των οποίων τα μισά περίπου αφορούν διεθνείς παραγωγές, με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και διαφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να χτίσει πάνω σε αυτή την παρακαταθήκη ώστε να προωθήσει τις οπτικοακουστικές παραγωγές, ακύρωσε στην πράξη τις προκηρύξεις για τη στελέχωση του ΕΚΟΜΕ που είχε ετοιμάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα πάγωσε δύο σημαντικές δράσεις με αποτέλεσμα να έχουν μπλοκαριστεί 100 εκατομμύρια ευρώ ρευστότητας. Το πρόγραμμα εγγυοδοσίας δανείων επιχειρήσεων παραγωγής οπτικοακουστικών έργων ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, και το επενδυτικό ταμείο για οπτικοακουστικές παραγωγές ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ.

Είστε έκθετος κ Πιερρακάκη απέναντι στον κλάδο που περιμένει πως και πώς να προχωρήσετε τα έργα μας, είπε χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύοντας τις κωλυσιεργίες και τις αστοχίες του Υπουργείου.

Όσον αφορά τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο στις αρμοδιότητες και τις διοικητικές δομές του Υπουργείου, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, ότι τόσο από την εισηγητική έκθεση που αναφέρει καθυστερήσεις τους τελευταίους 10 μήνες, όσο και από τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του ΠΔ του οργανισμού του Υπουργείου που δημοσιεύτηκε μόλις πριν δυο μήνες, αποδεικνύεται η προχειρότητα και η αναποτελεσματικότητα του «Επιτελικού Κράτους», ενώ αναρωτήθηκε γιατί συστήνονται επιπλέον 60 νέες οργανικές θέσεις στο Υπουργείο σήμερα, και πως αυτές θα πληρωθούν;

Τέλος ο Μ. Κάτσης ζήτησε την άμεση απόσυρση των άρθρων 23 και 24, καθώς δια της πλαγίας οδού η κυβέρνηση τροποποιεί τον εμβληματικό νόμο 4538/2018 του ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή και την υιοθεσία, και μάλιστα σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο της διαδικασίας που είναι το ταίριασμα του παιδιού με τους υποψήφιους γονείς.

In this article

Join the Conversation