Πεζοπορία στα όρη Παραμυθιάς σε υψόμετρο 1658μ. +ΒΙΝΤΕΟ

Με μέλη του αεραθλητικού συλλόγου Παραμυθιάς

H πεζοπορία είναι τα μονοπάτια, τα καλύτερα μονοπάτια βρίσκονται στα βουνά και η καλύτερη εποχή για την πεζοπορία είναι τώρα, τώρα που μπαίνει ουσιαστικά η άνοιξη. Η πεζοπορία στο βουνό είναι μια δραστηριότητα που βοηθάει σώμα και πνεύμα και επιπλέον, είναι ιδανική για τη μείωση του στρες.

Η ορεινή πεζοπορία μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία της καρδιάς. Αποδεδειγμενα μειώνει το επίπεδο της κακής χοληστερόλης στο αίμα, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την καλή. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να μειώσει ή να αποτρέψει την υψηλή αρτηριακή πίεση. Επίσης δύναται να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Πολλές μελέτες καταδεικνύουν το περπάτημα στο βουνό ως το νούμερο ένα αντικαταθλιπτικό ειδικότερα όταν γίνεται συστηματικά και σε μορφή άσκησης. Όταν κάνουμε πεζοπορία πρέπει αναγκαστικά να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στον τόπο και τον πραγματικό χρόνο εστιάζοντας όλες τις αισθήσεις μας.

Σηματοδοτημένα από συλλόγους και εθελοντές μονοπάτια στα βουνά της Παραμυθιάς υπάρχουν αρκετά, και από εδώ μπορείτε να δείτε τις καλύτερες διαδρομές.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, όμορφες εικόνες απο πεζοπορία των μελών του αεραθλητικού συλλόγου Παραμυθιάς στα ορη Παραμυθιάς σε υψόμετρο 1658μ.




In this article

Join the Conversation