Ενημερωτική ημερίδα στην Γκρίκα Παραμυθιάς για τον αγωγό φυσικού αερίου Ποσειδών

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν πίνακες θιγόμενων ιδιοκτησιών. Τα χωριά απο τα οποια θα περνά.

Ενημερωτικες ημεριδες για τον Αγωγό Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης Ελλάδας-Ιταλίας (ΠΟΣΕΙΔΩΝ)  θα πραγματοποιηθούν στην Γκρίκα Παραμυθιας την Πεμπτη και την Παρασκευή απο τις 8:30 το πρωι.

Συνολικά απο 6 χωριά της Παραμυθιάς και πιο συγκεκριμένα απο Πετούσι, Αγία Κυριακή, Ελευθεροχώρι, Κρυσταλοπηγή (Αγία Μαύρα, Κεφαλόβρυσο), Γκρίκα, και Ψάκα, προβλέπεται να διέλθει ο αγωγός κατα το ταξίδι του προς Ιόνιο και Ιταλία..

Το υποθαλάσσιο τμήμα του έργου, με μήκος περίπου 210 χλμ. το οποίο συνδέει τις Θεσπρωτικές ακτές με το Ότραντο της Ιταλίας και αναπτύσσεται από την ελληνική εταιρεία με την επωνυμία «Υποθαλάσσιος Αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδος – Ιταλίας ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ε.» (ΥΑΦΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝ).

Στην εν λόγω εταιρεία συμμετέχουν ισοµερώς η ΔΕΠΑ και η Ιταλική EDISON.

Ο αγωγός έχει σχεδιαστεί με αρχική δυναμικότητα 12 δισ. κυβ. μέτρα φυσικού αερίου (φ.α.) ετησίως προς την Ιταλία, με δυνατότητα αναβάθμισης μέχρι και σε 20 δισ. κυβ. μέτρα φ.α. ετησίως, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στα ελληνικά σύνορα.

Η ανακοίνωση του δήμου Σουλιου:

Στα πλαίσια της μελέτης κτηματογράφησης της ζώνης του αγωγού «Υποθαλάσσιος Αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδος –Ιταλίας/ Υ.Α.Φ.Α Ποσειδών Α.Ε.», ενημερώνουμε τους πολίτες των Κοινοτήτων  ΠΕΤΟΥΣΙΟΥ, ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, ΓΚΡΙΚΑΣ, ΨΑΚΚΑΣ, ΑΜΠΕΛΙΑΣ, για την σχετική Ανακοίνωση-Πρόσκληση της εταιρείας  μαζί με τους σχετικούς πίνακες και παρακαλούμε για την προσέλευση των θιγόμενων ιδιοκτητών:

  • είτε στο Κοιν. Κατάστημα «ΜΑΖΑΡΑΚΙΑΣ» από τις 06/07/2020 έως και 12/07/2020,
  • ή στο Κατάστημα  «ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΣΕ» στην Κοινότητα ΓΚΡΙΚΑΣ στις 09-07-20  & 10-07-20

μαζί με τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα τους (Τοπογραφικά-τίτλους ιδιοκτησίας κ.λ.π).

Για περαιτέρω διευκρινίσεις όπως απευθυνθείτε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σουλίου.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2666360131 και 2666360124

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!