O σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ για την συνάντηση με Καραγιάννη

Ανακοίνωση

Την Τετάρτη 8 Ιούλη 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση το ΔΣ του συλλόγου με τον Δήμαρχο Σουλίου για θέματα που αφορούν τους εργαζομένους του δήμου .

Παγία θέση του συλλόγου μας, είναι οι εργαζόμενοι να εργάζονται για την θέση που προσλήφθηκαν, με βάση τα καθήκοντα που προβλέπονται από την ειδικότητά τους και όχι σε αλλότρια καθήκοντα οποιαδήποτε μετακίνηση προσωπικού για κάλυψη αλλότριων καθηκόντων είναι παράτυπη και αυθαίρετη .Ο μόνος αρμόδιος να κρίνει την καταλληλότητα ή όχι ενός υπαλλήλου στην τέλεση των καθηκόντων του είναι ο γιατρός εργασίας και αυτός θέτει και το πλαίσιο μέσα στο οποίο δύναται να τελεστεί .

Αναδείξαμε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στις διοικητικές υπηρεσίες και την ανάγκη στελέχωσης αυτών με μόνιμο προσωπικό. Στο προσεχές μέλλον λόγω των συνταξιοδοτήσεων υπαλλήλων αλλά και της κινητικότητας, ο δήμος Σουλίου κινδυνεύει με κλείσιμο των υπηρεσιών του. Πρέπει άμεσα ο δήμος να προβεί στην διαμόρφωση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας αναδεικνύοντας τα πραγματικά κενά σε όλες τις υπηρεσίες και να προβεί στη στελέχωση τους με όλους τους νόμιμους τρόπους.

Αναδείξαμε την ανάγκη της επίσπευσης των διαδικασιών ένταξης του νομικού προσώπου ΑΡΩΓΗ στο Δήμο και την ανάγκη δημιουργίας βρεφικών τμημάτων.

Επισημάναμε επίσης την άμεση καταβολή των αναδρομικών του ανθυγιεινού επιδόματος σε εργαζόμενους της ΑΡΩΓΗΣ.
Επίσης στην άμεση καταβολή των υπερωριών, βραδινών και αργιών στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και την ύδρευση , διαφορετικά ο σύλλογος θα κηρύξει απόχη από κάθε υπερωριακή απασχόληση πέραν του ωραρίου .

Ο κ. Καραγιάννης δεσμεύτηκε για την καταβολή των οικονομικών αξιώσεων που του τέθηκαν καθώς έχουν ήδη εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή μέχρι το τέλος Ιουλίου . Σχετικά με την ένταξη της ΑΡΩΓΗΣ στο δήμο ανέφερε πως η διαδικασία σταμάτησε λόγω κρίσεως κορονοϊού και μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα επισπεύσει τις διαδικασίες. Για τη δημιουργία βρεφικών τμημάτων ανέφερε πως η εύρεση κατάλληλου χώρου στη Παραμυθιά δεν καρποφόρησε ενώ η ύπαρξη κατάλληλου χώρου και υποδομών στον Παιδικό Σταθμό Χόικας δεν έκανε δυνατή την λειτουργία βρεφικού τμήματος εκεί καθώς δε συγκεντρώθηκε ικανός αριθμός αιτήσεων.

Τέλος για τον ΟΕΥ ανέφερε πως έχει ήδη κάνει τον σχεδιασμό του, πως έχει ζητήσει τις προτάσεις των διευθυντών και πως έχει θέσει χρονοδιάγραμμα μέχρι τέλος Ιουλίου για την υλοποίησή του.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ      ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!