Το τοπικό ΚΚΕ (μ-λ) για τις συγκεντρώσεις κατά του περιορισμού των διαδηλώσεων

Ανακοίνωση

Η τ.ο. του ΚΚΕ (μ-λ) συμμετείχε με δικό της μπλοκ, πανό και συνθήματα στην πορεία που έγινε στην Ηγουμενίτσα ενάντια στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Νωρίτερα πραγματοποίησε προσυγκέντρωση στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας καταγγέλοντας στο λαό με ντουντούκα και μοίρασμα ανακοίνωσης το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο της ΝΔ ,που αποτελεί ευθύ χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, για να επιβληθεί η αντεργατική -αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας και ανεργίας και να φορτωθούν οι συνέπειες της κρίσης του συστήματος στις πλάτες του λαού και της νεολαίας.

Τις προηγούμενες μέρες προπαγανδίστηκε η ανάγκη να βγει ο λαός στο δρόμο και να συμμετέχει μαζικά στη διαδήλωση, μια ανάγκη που δεν υπηρετήθηκε από την απόφαση του Εργατικού Κέντρου (ΠΑΜΕ) για δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά την ίδια μέρα και ώρα. Πρόκειται για απόφαση που δε συμβάλλει στη μαζικοποίηση της συγκέντρωσης αλλά υπηρετεί κομματικούς σχεδιασμούς σε μια στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να κλιμακώσει την κρατική καταστολή απέναντι στον εχθρό λαό, χτυπώντας τη μαζικότατη διαδήλωση στην Αθήνα. Η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ (μ-λ) άμεσα κατήγγειλε το όργιο της κρατικής βίας με την παρακάτω ανακοίνωση:

Όργιο κρατικής βίας και καταστολής ενάντια στη μαζικότατη διαδήλωση υπεράσπισης του δικαιώματος στη διαδήλωση
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει σ’ ολόκληρο το δημοκρατικό κόσμο, το όργιο κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής στις χτεσινές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., πριν ακόμη ψηφίσει και εφαρμόσει το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων, έβαψε με αίμα τη μαζική απάντηση λαού και νεολαίας. Στέλνοντας τους «πραιτοριανούς» του συστήματος (ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ κ.λπ.) έπνιξαν τους διαδηλωτές στις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και στα χημικά, με στόχο να διαλύσουν την πολύ μεγάλη αυτή συγκέντρωση. Το όργιο καταστολής των ΜΑΤ συνεχίστηκε με άγριο ξύλο στο σωρό, ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια και πόδια.

Την επίθεση συνέχισαν οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ που επιτέθηκαν με λύσσα σε μπλοκ διαδηλωτών, ρίχνοντάς τους κάτω και πατώντας τους. Αυτές οι ομάδες επιτέθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και στα μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ), της Ταξικής Πορείας και των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ που είχαν καταφέρει να ανασυγκροτηθούν και να συσπειρώσουν μεγάλο κομμάτι διαδηλωτών.

Ήταν σαφές ότι στόχος τους ήταν όχι μόνο να διαλύσουν τη μεγαλειώδη πορεία, αλλά και να εμποδίσουν κάθε προσπάθεια ανασυγκρότησής της, χρησιμοποιώντας βία και τρομοκρατία. Επί ώρες το κέντρο της Αθήνας θύμιζε πεδίο μάχης. Διαδηλωτές χτυπημένοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, ενώ πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις.

Ενοχλήθηκε η κυβέρνηση της Ν.Δ. που χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι αψήφησαν την κυβερνητική προπαγάνδα και τα παπαγαλάκια της που για μέρες συκοφαντούσαν το –κατοχυρωμένο με αγώνες και θυσίες– δημοκρατικό δικαίωμα στη διαδήλωση.

Και πιο πολύ ενοχλείται απ’ το ότι γνωρίζει πως, παρά τη ψήφιση του χουντικής έμπνευσης νομοσχεδίου και παρά τη συναίνεση του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης, ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν θα υποταχθούν και θα συνεχίσουν την πάλη τους ενάντια στη πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της εξάρτησης και της καταστολής.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι υπόλογη απέναντι στο λαό. Το σύστημα που υπηρετεί θωρακίζεται, όχι μόνο θεσμικά αλλά και πρακτικά, ενάντια στον εχθρό-λαό, ενισχύεται η φασιστικοποίηση της πολιτικής και δημόσιας ζωής.

• Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ.

• ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

In this article

Join the Conversation