Κάτσης σε Κοντοζαμάνη | Ένα χρόνο δεν έχετε κάνει τίποτα για τις δομές υγείας της Θεσπρωτίας +BINTEO

Σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, για το πάγωμα προσλήψεων μονίμων γιατρών και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στη Θεσπρωτία

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, για το πάγωμα προσλήψεων μονίμων γιατρών και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στη Θεσπρωτία, στην οποία απάντησε ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλειος Κοντοζαμάνης.

Ο Μάριος Κάτσης άσκησε κριτική στον Υφυπουργό Υγείας, για το γεγονός ότι ένα χρόνο τώρα, με κυβέρνηση ΝΔ, στη Θεσπρωτία δεν έχει γίνει καμία νέα πρόσληψη μόνιμου γιατρού, ούτε από αυτές που ήταν προκηρυγμένες από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κάποια επιπλέον από αυτές που υποτίθεται ότι θα ενίσχυαν τις δομές υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στη δευτερολογία του μάλιστα είπε ότι ο Υφυπουργός τον επιβεβαίωσε πλήρως στην απάντηση του, καθότι ότι ανέφερε σχετικά με προσλήψεις στη Θεσπρωτία αφορούσε την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας άσκησε δριμεία κριτική για το γεγονός ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε διαγωνισμό για την απόκτηση μαγνητικού τομογράφου για πρώτη φόρα σε δημόσια δομή στο νομό, η νέα κυβέρνηση έως σήμερα δεν έχει προμηθευτεί ακόμα τον μαγνητικό, ενώ παράλληλα, παρότι βρήκε έτοιμο τον νέο υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο στο νοσοκομείο Φιλιατών, δεν έχει ακόμα μεταφέρει τον παλιό στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας όπως προέβλεπε ο σχεδιασμός της προηγούμενης περιόδου. Εξαιτίας αυτών των γεγονότων, οι πολίτες της Θεσπρωτίας στερούνται κρίσιμες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας στο νομό, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν είτε στα Γιάννενα είτε σε ιδιώτες. Ο Μάριος Κάτσης αναφέρθηκε επίσης στην αδικαιολόγητη κωλυσιεργία του Υπουργείου Υγείας, στην εγκατάσταση μονάδας παραγωγής οξυγόνου στο νοσοκομείο Φιλιατών όπως αυτή είχε δρομολογηθεί από την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, ο Μάριος Κάτσης απαίτησε από τον Υφυπουργό Υγείας να μην αντιμετωπίζονται οι πολίτες της Θεσπρωτίας ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ο βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι ενώ έχουμε χιλιάδες εισόδους και εξόδους από τα σύνορα στο Μαυρομάτι, δεν γίνονται τεστ για τον κορονοϊό παρότι στην Αλβανία υπάρχει έξαρση.

Ο Μάριος Κάτσης μετα την επίκαιρη ερώτηση προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«O Yφυπουργός Υγείας δεν απάντησε σε τίποτα, έκανε λαθροχειρία αναφέροντας ότι έφερε τον νέο αξονικό που είχε έρθει επί ημερών μας και παρουσίασε τις προσλήψεις που είχαν ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ ως καινούργιες παρότι παραμένουν 1 χρόνο μετά ανολοκλήρωτες. Όσο για τον μαγνητικό και το σύστημα οξυγόνου προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με τις καθυστερήσεις του. Το επόμενο διάστημα θα αναδείξουμε και το επικείμενο κλείσιμο της οφθαλμολογικής κλινικής όσο και του ΙΕΚ Φιλιατών που σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση. Μας γυρίζουν πίσω στην περίοδο 2012-2015».

In this article

Join the Conversation