Καταγγέλλει την δημοτική αρχή για μειωμένα πληρώματα στα απορριμματοφόρα

Ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτιας

Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή του δήμου  Σουλίου  που ανεύθυνα και παράνομα δίνει εντολή να βγαίνουν τα απορριμματοφόρα με μισά πληρώματα με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων,  αλλά και των πολιτών.

Σήμερα 21/7/2020 στις 4.15 το πρωί αντιπροσωπεία του σωματείου μαζί με τον πρόεδρο  Σπύρο Υφαντή επισκέφτηκαν  το ΚΕΓΕ του δήμου Σουλίου . Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι  απορριμματοφόρο θα έβγαινε για εργασία με έναν οδηγό και έναν συνοδό. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα ο οδηγός κατά την συλλογή των απορριμμάτων  σε διάφορα σημεία της πόλης,  να εγκατέλειπε την θέση του(καμπίνα ) για να τραβήξει μαζί με τον συνάδελφο κάδους βάζοντας σε κίνδυνο  την ζωή τους σε περίπτωση που λύνονταν το χειρόφρενο ή κάτι άλλο.   Θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά . Η θέση του οδηγού είναι μόνο στο τιμόνι και πουθενά αλλού

Αυτή η διαλυτική κατάσταση έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς, έχει  σαν αποτέλεσμα να προκληθούν  εργατικά ατυχήματα στην αποκομιδή και φυσικά η πόλη να συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Από τον  Σεπτέμβριο η Δημοτική Αρχή του δήμου Σουλίου  ήθελε να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα μέχρι να κάνει την περίφημη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών. Δέκα  μήνες μετά, όχι μόνο αναδιάρθρωση δεν έγινε –που δεν θα μπορούσε να γίνει ούτως ή άλλως χωρίς προσωπικό- αλλά δεν αντικαταστάθηκε κανένας εργαζόμενος από αυτούς που πήραν σύνταξη, δεν προβλέφθηκε ούτε μισή πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αντίθετα μεταφέρθηκε προσωπικό από την αποκομιδή σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου.

Η επικίνδυνη διάλυση της υπηρεσίας καθαριότητας, δεν έγινε από λάθος χειρισμούς. Οι εργαζόμενοι με το Σωματείο τους, με επιμονή όλο αυτό τον καιρό έκαναν δεκάδες παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες για τα προβλήματα και συναντούσαν τοίχο αδιαλλαξίας από τη διοίκηση.

Όλο αυτό τον καιρό δεχτήκαμε προσβολές για τη δουλειά μας, δεχθήκαμε προσβολές για το γεγονός ότι διεκδικούμε να δουλεύουμε χωρίς να κινδυνεύουμε, πάθαμε εργατικά ατυχήματα και συνεχίζουμε κάθε μέρα να πηγαίνουμε για δουλειά χωρίς να ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σπίτι.

Συνάδελφοι Ρουφιανιά δεν είναι όταν απευθύνεσαι στο σωματείο. Ρουφιανιά είναι όταν απευθύνεσαι στα τσιράκια  της διοίκησης και στην διοίκηση για συνάδελφο.  

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου  Σουλίου να σταματήσει την ανευθυνότητα και της παρανομίες   να δημιουργήσει θέσεις μόνιμης εργασίας για τους ανέργους της πόλης.

Δεν πάει άλλο! Θέλουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και διασφάλιση της υγείας μας στη δουλειά! Ανανέωση του στόλου, παροχή μέσων ατομικής προστασίας και ανθρώπινους όρους εργασίας. Θέλουμε να έχουμε μια καθαρή πόλη για εμάς και για τα παιδιά μας, χωρίς να την πληρώνει πανάκριβα ο λαός . Καμία επιχειρηματική και ανταποδοτική δράση στις υπηρεσίες.

In this article

Join the Conversation