Την επαναλειτουργία του τελωνίου Μαυροματίου ζητάει o Αλέκος Πάσχος από τους υπουργούς υγείας και μεταφορών

Επιστολή

Αξιότιμοι Κύριοι

Αφορμή για την παρούσα επιστολή αποτελεί η απόφαση κλεισίματος του Τελωνείου Μαυροματίου στον Νομό Θεσπρωτίας στην Ελληνο-Αλβανική μεθόριο.

Το τελωνείο Μαυροματίου αποτελεί το δεύτερο δυναμικό σημείο επαφής με την Αλβανία και το μοναδικό ουσιαστικό σημείο που φέρνει σε άμεση πρόσβαση τις παραθαλάσσιες περιοχές της Νότιας Αλβανίας με την Ελλάδα και την Θεσπρωτία. Μια επαφή που έχει σφυρηλατηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσω κοινών ενεργειών και δράσεων και έχει πλέον καταστεί αποδοτική και για τις δύο πλευρές.

Με την απόφαση κλεισίματός του, μπορεί μεν να ενισχύεται η προστασία της δημόσιας υγείας παράλληλα όμως καταστρέφονται και οι τοπικές μας οικονομίες.

Δια της παρούσης, δεν ζητούμε να αρθεί το μέτρο, θέτοντας σε κίνδυνο και την δημόσια υγεία αλλά και το «καλώς έχει» αυτής στην περιοχή και φυσικά της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Ζητάμε την άμεση λήψη απόφασης για την άμεση θέση σε ομαλή λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου με την παράλληλη λειτουργία κλιμακίων του ΕΟΔΥ που θα εκτελούν τους ενδεδειγμένους ελέγχους και θα επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους δεν αποτελούν κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Έτσι και τις οικονομικές επιπτώσεις θα περιορίσουμε και θα προετοιμάσουμε την ορθή λειτουργία για τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες που θα υπάρξει αυξημένη ανάγκη μετακίνησης αγροεργατών για την συλλογή των περίπου 50.000 τόνων μανταρινιού της περιοχής μας.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος

In this article

Join the Conversation