Υπέρ της μη πραγματοποίησης της εμποροπανήγυρης Γλυκής η Λαϊκή Συσπείρωση

Ανακοίνωση

Για το θέμα της ακύρωσης της Θρησκευτικής Εμποροπανήγυρης Γλυκής 2020 τοποθετούμαστε θετικά στην εισήγηση της Δημοτικής Αρχής Σουλίου. Εφόσον οι αρμόδιες αρχές κρίνουν ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος εξάπλωσης του covid 19 δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε.

Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούν να παρθούν τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για τα οποία “φωνάζουμε” από την αρχή της πανδημίας.

Εχουν προηγηθεί αρκετά “κούφια” μαθήματα ατομικής ευθύνης από την κυβέρνηση χωρις να έχουν ληφθεί ικανά κεντρικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας (στελέχωση συστήματος υγείας, μαζικά τεστ κα) και δυστυχώς…  τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Από την άλλη δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστη την ανεπανόρθωτη  οικονομική ζημιά χιλιάδων μικρομεσαίων πωλητών που θα πρέπει να στηριχθούν άμεσα αλλά και των εμπορικών καταστημάτων της Γλυκης.

Δυστυχώς το κράτος στηρίζει τους εφοπλιστές και το μεγάλο κεφάλαιο. Αλλωστε είναι νωπή η απόφαση αύξησης της πληρότητας στα πλοία της ακτοπλοΐας όταν ήδη τα κρούσματα “είχαν πάρει την ανηφόρα” .

Ως δημοτική παράταξη δεν μπορούμε να παίξουμε με τα θέματα υγείας και ασφάλειας των συνδημοτών μας.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου

Ηλίας Κουτσής  Ηλίας Δημήτρης Χρήστου

In this article

Join the Conversation