Λίγα λόγια απο την ΘΕΑΤΟ

Την θεατρική ομάδα της Παραμυθιάς

Αγαπητοί μας φίλοι της ΘΕΑΤΟ , συμπολίτες και όλοι όσοι παρακολουθείτε από μακριά ή από πιο κοντά την θεατρική μας ομάδα .

Λίγο πριν την επιβολή της καραντίνας στις 13 Μαρτίου 20 , βρισκόμασταν στις τελικές δοκιμές της παράστασης των έργων του Αρκά : «Η ζωή μετά» και «Χαμηλές Πτήσεις».

Οι αποστάσεις που κρατήσαμε μας κράτησαν μακριά τον έναν από τον άλλον και μακριά από το θεατρόφιλο κοινό μας που περίμενε με ανυπομονησία την νέα μας δουλειά.

Οι μέρες πέρασαν και το καλοκαίρι αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια παράσταση αφήγησης για μικρά παιδιά και μια βραδιά προβολής κινηματογραφικών ταινιών , δημιουργών μελών της ΘΕΑΤΟ .

Δυστυχώς ήρθαν και πάλι δυσκολίες όπου όλη η Παραμυθιά έπρεπε να ζούσε σε ρυθμούς καραντίνας λόγω διασποράς του ιού σε τοπικό επίπεδο.

Οι αποφάσεις που παίρνουμε σαν ομάδα λαμβάνουν υπόψη την προστασία των μελών της ομάδας (μερικά από αυτά βρίσκονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου) και βέβαια την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την ζωή με τον κορονοϊό .Δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε ότι θα μπορούσε μια εκδήλωση της ομάδας (ακόμα και σε ανοικτό χώρο) , να γίνει αιτία να ταλαιπωρηθεί μέρος των συμπολιτών μας !

Εμείς στο κάτω – κάτω βρισκόμαστε στο προσκήνιο προς «τέρψιν της ψυχής» , με ανιδιοτέλεια και με μπούσουλα την αγάπη μας για το θέατρο .

Η ματαίωση που νοιώθουμε για ότι είχαμε ονειρευτεί αντισταθμίζεται με την αίσθηση ότι κάνουμε ό,τι οφείλουμε να κάνουμε σαν υπεύθυνοι πολίτες και ανάλογα με την θέση μας στην κοινωνία που ζούμε .

Παρ΄ όλα αυτά μένουμε ενεργοί κρατώντας τις επαφές μας με ομάδες και σκηνοθέτες από όλη την Ελλάδα ανταλλάσοντας απόψεις , διαβάζοντας θεατρικά κείμενα και παίρνοντας μέρος σε διαδικτυακά σεμινάρια σκηνοθεσίας και θεάτρου και έχοντας μια συμμετοχή στις 28-30 Αυγούστου στο Φεστιβάλ Μονόπρακτων του ΤΕΘ στα Φιλιατρά με το μονόπρακτο «Το Τρισάγιο» του Μ. Ποντίκα (αν βέβαια πραγματοποιηθεί λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού).
Φίλοι μας , ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές στην ζωή μας .

Εκτός από την ίδια την ασθένεια , το οικονομικό αντίκτυπο , η ανεργία , αλλά και η τρομολαγνεία έχουν συνθέσει ένα σκηνικό που μας έχει φέρει όλους σε πολύ δύσκολη θέση . Μην έχοντας ξαναβρεθεί σε παρόμοια κατάσταση θεωρούμε ότι όλοι μας θα πρέπει να ανταποκριθούμε με ψυχραιμία , επιδεικνύοντας διάθεση για συνεργασία με κοινό στόχο το καλό και το νοιάξιμο για τον διπλανό μας .Δεν υπάρχει χώρος για οτιδήποτε άλλο αυτήν την στιγμή .

Το θέατρο και γενικά οι καλλιτέχνες περνούν πληθώρα κοινωνικών μηνυμάτων και προβληματισμούς στον κόσμο με τις θεατρικές παραστάσεις αλλά και με την στάση τους απέναντι στα γεγονότα .Εμείς επιλέξαμε να σταθούμε «Ημιανάπαυση» στην επιτακτική ανάγκη για «Προσοχή» μέχρι το επόμενο ραντεβού μας στην επόμενη θεατρική παράσταση.

Παραμυθιά Αύγουστος 20

Θεατρικός Σύλλογος ΘΕΑΤΟ

In this article

Join the Conversation