Μήνυμα Κάτση για τα αποτελέσματα των πανελλαδικων

Η εισαγωγή ή όχι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν είναι παρά ένας από τους πολλούς σταθμούς που θα συναντήσετε

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων θα ήθελα να συγχαρώ κάθε μία και καθέναν ξεχωριστά για την αξιέπαινη προσπάθειά σας στο δύσκολο στίβο των πανελληνίων εξετάσεων, ιδιαίτερα φέτος που συνέπεσε και με την εξαιρετικά δύσκολη και μη κανονική φάση της πανδημίας.

Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία στη νέα πορεία που επιλέξατε να ακολουθήσετε, όποια κι αν είναι αυτή. Η γνώση, η επαφή με την επιστημονικό τρόπο σκέψης αλλά και το πέταγμα μακριά από την γονεϊκή εστία είναι από μόνα τους πολύ σημαντικά εφόδια για μια ολόκληρη ζωή.

Η εισαγωγή ή όχι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν είναι παρά ένας από τους πολλούς σταθμούς που θα συναντήσετε στο δρόμο για την πραγματοποίηση των ονείρων σας. Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που σας περιμένουν θα είναι πολλές.

Από την πλευρά μας, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση πάνω σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε να μπορούν όλοι/ες να σπουδάζουν δωρεάν και ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, χρώματος, οικονομικής επιφάνειας.

Η Πολιτεία πρέπει να φροντίζει οι ευκαιρίες αυτές που είναι απαραίτητες για να πετύχετε τους στόχους σας, να μην θυσιάζονται μπροστά στα συμφέροντα μιας χούφτας ανθρώπων, ούτε τα όνειρα σας να τερματίζονται μπροστά στο αδιέξοδο της ανεργίας ή την παγίδα μιας κακοπληρωμένης και χωρίς καμία προστασία θέσης εργασίας.

Ο καλύτερος σύμμαχος για να το πετύχουμε, είστε εσείς, με τις ιδέες σας, την ενέργειά σας, τις διεκδικήσεις σας.

Καλή σταδιοδρομία σε όλους και όλες

In this article

Join the Conversation