Το τοπικό ΚΚΕ (μ-λ) για τα ΚΔΑΠ

Ανακοίνωση

2400 συμβασιούχοι που εργάζονται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών -ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες), αντιμετωπίζουν άμεσα το φάσμα της απόλυσης καθώς οι συμβάσεις των εργαζομένων λήγουν στις 31/08/2020 και κανείς δεν ξέρει αν θα εργάζεται από 01/09/2020 ή θα οδηγηθεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για εμπαιγμό – πρόκληση από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς μέσα στην πανδημία την επίθεσή της στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων για λογαριασμό πάντα του Κεφαλαίου.

Πρόκειται για την ίδια πολιτική που ακολουθούσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ) μονιμοποιώντας και επεκτείνοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας μέσα από προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας.

Χρόνια τώρα στον κλάδο κυριαρχούν η αβεβαιότητα, η ομηρεία , διαφορετικές συμβάσεις και μισθοί πείνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε μία σειρά από κλάδους στη χώρα, φτιάχνοντας έτσι το κάδρο του σύγχρονου εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα.

Παράλληλα οι οικογένειες που έχουν κάνει αίτηση για να στείλουν τα παιδιά τους βρέθηκαν στον αέρα, καθώς πολλές αιτήσεις απορρίφθηκαν είτε θα απορριφθούν.

Οι εργαζόμενοι όμως μπορούν και πρέπει να αντισταθούν και να ανατρέψουν την επίθεση.

Μπορούν να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά και να μη γίνει καμία απόλυση και σε κανένα ΚΔΑΠ από 1 Σεπτέμβρη. Να διεκδικήσουν να μην ελαστικοποιηθούν τα ωράρια και όλοι οι συμβασιούχοι να μονιμοποιηθούν. Μόνο μέσα από τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα, με συνελεύσεις – απεργίες – διαδηλώσεις μπορεί να ανοίξει δρόμος για τα συμφέροντα των εργαζομένων μακριά από λογικές διαχείρισης.

Δεν είναι δουλειά των εργαζομένων να προτείνουν από πού και πώς θα βρεθεί η χρηματοδότηση και πώς θα γίνει η διαχείριση των προγραμμάτων που ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ και ΕΕ προσπαθούν δεκαετίες να προωθήσουν, για να κάνουν καθεστώς τη δουλειά χωρίς δικαιώματα!

• ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΔΑΠ
• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
• ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ
• ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
• ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

In this article

Join the Conversation