Επιστολή αναγνώστη για την ύδρευση της Γλυκής

Η πρόταση για το "Max-Magnetic"

Ο Δήμος Σουλίου είναι ανάμεσα σε αυτούς που αντιμετωπίζουν φοβερά προβλήματα στο σύστημα ύδρευσης λόγω της σκληρότητας του νερού.

Εδω και ένα χρόνο έχει κατατεθεί μελέτη στις αρμόδιες υπηρεσίες για την επίλυση αυτών των προβλημάτων από τον διακεκριμένο επιστήμονα κ.Αλεξανδρο Τζιτζιρα,η Δημοτική Αρχή βρίσκεται ξανά σε πλήρη απραξία.

Διερωτομαστε λοιπόν ποια η σκοπιμότητα πίσω από την μη ανάληψη ενεργειών από το Δήμαρχο? Η Δημοτική Αρχή αναγκαζεται να προχωρά συνέχεια σε αντικατάστασεις του δικτύου μιας και η σκληρότητα του νερού αποφράσσει τις σωληνώσεις. Η αξία του μηχανήματος που θα λύσει μια για πάντα το πρόβλημα είναι μικρότερη από την τελευταία αντικατάσταση που πραγματοποιήθηκε σε σωληνώσεις του δικτύου έκτασης μόλις 700μ.

Αρνουμαστε λοιπόν την επίλυση ενός φοβερά κοστοβορου προβλήματος και οδηγούμαστε σε αυξήσεις ανταποδοτικών τελών,θεατές ενός αέναου χορού αναθέσεων, αντικαταστάσεων, αυξήσεων… Έως ποτέ;;;

Παρατίθεται κείμενο του διακεκριμένου επιστήμονα κ.Αλεξανδρου Τζιτζιρα:

“Θέλω να απευθυνθώ στους Δήμους της χώρας και ιδιαίτερα σε αυτούς που εχουν σκληρό νερό και να τους πώ τα εξής:
Το σκληρό νερό προκαλεί ζημιά στον ανθρώπινο οργανισμό, στις οικιακές συσκευές και στα δίκτυα ύδρευσης.Η αντικατάσταση των πιο πάνω συσκευών και των δικτύων ύδρευσης απαιτεί σοβαρές δαπάνες για αντικατάσταση, αλλα το κυριότερο είναι η υγεια των ανθρώπων.
Το σύστημα Μax-magnetic είναι αποδεδειγμένο και δοκιμασμένο για την απαλλαγή απο τα άλατα, με πολυ μικρό κόστος, δεν θέλει ουδεμία συντήρηση, παρά μονο 30 ευρώ ετησίως για το ηλεκτρικό ρευμα που απαιτείται για την λειτουργία του.
Ο κάθε πολίτης δεν μπορεί να τοποθετεί το σύστημα στο σπίτι του διοτι η δαπάνη είναι μεγάλη, αλλά ο Δήμος τοποθετεί το σύστημα στην έξοδο της δεξαμενής και λύνονται τα προβλήματα με μηδαμινό κόστος για κάθε δημότη, π.χ αν τοποθετηθεί σε μια δεξαμενή που τροφοδοτει με νερό 10000 κατοίκους, η δαπάνη εγκατάστασης θα ειναι 1.8 ευρώ ανα κάτοικο.το κόστος εγκατάστασης εξαρτάται απο την διάμετρο της σωλήνας, την ποιότητά του νερού και την παροχή του. Πολλοί Δήμοι εχουν απορία για τα αποτελέσματα του συστήματος, θέλω να τους πω τα εξής:
Το σύστημα ειναι πιστοποιημένο απο το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωχημεία, υδροχημεία και πρόσφατα υπαρχει ΒΕΒΑΙΩΣΗ της ΔΕΗ για τα αποτελέσματα που υπήρχαν με την τοποθέτηση του συστήματος σε μονάδες ΑΗΣ του Αγίου Δημητρίου.Τα αποτελέσματα ήταν άριστα και παρατίθεται αυτούσια η επιστολή της ΔΕΗ.
Επομένως κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση του συστήματος σε κάθε νερό που είναι σκληρό.”

21 Σεπτεμβρίου 2020

Ευάγγελος Παππάς – Γλυκή

In this article

Join the Conversation