Κάτσης | “Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα σχολεία από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης, δεν έχουν τέλος”

Σε σχόλιο στα social media

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στηλιτεύει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο άνοιγμα των σχολείων στη Θεσπρωτία:

“Μία εβδομάδα μετά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν έχουν τέλος. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχολεία όλων των βαθμίδων στη Θεσπρωτία, όπως το 1o Λύκειο Ηγουμενίτσας ή το νηπιαγωγείο Γαρδικίου, όπως έχω ενημερωθεί, όπου στοιβάζονται 26 παιδιά ανά αίθουσα μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, ενώ παράλληλα υπάρχουν κενοί αναξιοποίητοι χώροι στα σχολεία αυτά. Ο ανύπαρκτος σχεδιασμός της κυβέρνησης και η προετοιμασία που δυστυχώς δεν έγινε ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη δημόσια υγεία όσο και την ομαλή λειτουργία των ίδιων των σχολείων.

Έπειτα από την πρωτοφανή στα ευρωπαϊκά δεδομένα απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τους μαθητές ανά τάξη εν μέσω πανδημίας, την πρόσληψη 20.000 λιγότερων αναπληρωτών από πέρυσι, την ανύπαρκτη ενίσχυση στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων και το φιάσκο με τις μάσκες αλεξίπτωτα των 6εκ € και τα παγουρίνα, είναι πλέον φανερό πως η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά να ρίξει την ευθύνη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Τα χρήματα για προσλήψεις εκπαιδευτικών ενίσχυση της καθαριότητας και 15 μαθητές ανά τάξη που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρχαν κατά την Υπουργό Παιδείας. Τα δεκάδες εκατομμύρια από το δημόσιο ταμείο για δωράκια προς τα ΜΜΕ, οι απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους υπήρχαν όμως και μοιράστηκαν και άμεσα.

Μπορεί να έκλεισαν εύκολα την Άνοιξη τα σχολεία με πολύ λιγότερα κρούσματα, είναι όμως ανίκανοι και επικίνδυνοι στον τρόπο που τα ανοίγουν. Σε 1 χρόνο, η “αριστεία” αποδείχθηκε αχρηστεία”

 

In this article

Join the Conversation