ΚΚΕ (μ-λ) Παραμυθιάς | Τα γεράκια δεν μπορούν να γίνουν περιστέρια!

Ανακοίνωση

Την ώρα που οι φανερές και κρυφές παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστών γνωρίζουν νέες δόξες στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο…

τη στιγμή που ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία και Κίνα βρίσκονται σε διαρκή διαγκωνισμό επιρροής και η περιοχή έχει μετατραπεί σε επίκεντρο του άγριου κι αιματηρού ανταγωνισμού τους…

Ο ερχομός στη χώρα μας του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο (λίγο μετά τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ για την Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την ελληνοτουρκική αντιπαράθεση) θέλει να υπενθυμίσει ποιος είναι το αφεντικό της ντόπιας άρχουσας τάξης, να στείλει ένα σαφές μήνυμα σε εχθρούς και φίλους, και να δείξει ότι τον πρώτο λόγο στη χώρα μας και στην περιοχή τον έχει ο αμερικάνικος παράγοντας.

Η παρουσία του Αμερικανού ΥΠΕΞ αποτελεί μια ακόμη πρόκληση στα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά και αντιαμερικάνικα αισθήματα του λαού μας. Με το αίμα των λαών να ρέει ακόμη στη Συρία και τη Λιβύη, με τις μνήμες να είναι νωπές από το “φιλειρηνικό” έργο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Γιουγκοσλαβία, το κοστούμι του δήθεν ειρηνοποιού δεν πρέπει να παραπλανά κανέναν. Στόχος του είναι η “στοίχιση” της άρχουσας τάξης της χώρας μας στις αμερικανικές επιδιώξεις μέσα από ένα προσωρινό “πάγωμα” της αντιδραστικής διένεξης Τουρκίας-Ελλάδας και η “ομαλοποίηση” της κατάστασης στη Νοτιοανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Όπως έχει με νόημα ειπωθεί από τον ίδιο, μια τέτοια αντιπαλότητα βοηθά μόνο τους ανταγωνιστές της Συμμαχίας (Ρωσία αλλά και Κίνα).

Η επικινδυνότητα της κατάστασης για τους λαούς της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Κύπρου, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής είναι κάτι παραπάνω από φανερή. Πηγάζει από τις στρατιωτικές, τις διπλωματικές, τις οικονομικές και άλλες ενέργειες και παρεμβάσεις όλων των ιμπεριαλιστών, σε μια λογική “όλοι εναντίον όλων”.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κλιμάκωση της τουρκοελληνικής αντιπαράθεσης που κρατά δεκαετίες, ανεξάρτητα από οξύνσεις και υφέσεις. Μια διένεξη που στηρίζεται σε υπαρκτά ζητήματα κυριαρχίας και ζωτικού χώρου των ανταγωνιστριών δύο αστικών τάξεων, που υποδαυλίζεται από τους ιμπεριαλιστές-εμπρηστές του πολέμου και αποτελεί μόνιμη πληγή που μεταφράζεται σε δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες, με το λογαριασμό, όπως πάντα, να φορτώνεται στους λαούς.

Μια αντιπαλότητα που όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των δύο λαών, αλλά στρέφεται ανοιχτά ενάντιά τους. Που γνωρίζει νέες οξύνσεις από τους φόβους και τις μωροφιλοδοξίες των δύο αντιδραστικών, εξαρτημένων αστικών τάξεων για θαλάσσια επέκταση και αναβάθμιση ρόλου, πάντα κάτω από την ιμπεριαλιστική «σκέπη». Που αυξάνει τους κινδύνους έως και ανοιχτής πολεμικής αναμέτρησης ανάμεσα στα δύο κράτη, με τους λαούς να γίνονται κρέας για τα ιμπεριαλιστικά και αστικά κανόνια. Που απειλεί την νεολαία με αύξηση της υποχρεωτικής θητείας και στράτευση στα 18, τον λαό και την εργατική τάξη με νέα βάρη από τις αγορές όπλων πολλών δις.

Γι’ αυτό ο ερχομός του Πομπέο είναι ένα γεγονός που πρέπει να συναντήσει την αντίδραση του λαού μας, με συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα. Να τον υποδεχτούμε όπως αξίζει σε ένα γεράκι των ΗΠΑ, να διατρανώσουμε ότι είναι ανεπιθύμητος. Να εκφράσουμε τη θέληση του λαού μας να ζήσει ελεύθερος και ανεξάρτητος, να προσθέσουμε μια ακόμη σειρά από διαδηλώσεις στον μακρύ κατάλογο έκφρασης της θέλησης και πάλης των λαϊκών στρωμάτων να μην έχουν αφέντες στο σβέρκο τους, αλλά να είναι οι ίδιοι αφέντες στη ζωή και στον τόπο τους. Να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και η ντόπια αστική τάξη που τους στηρίζει και στηρίζεται από αυτούς, είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί μας.

Στους τεμενάδες των προσκυνημένων, στις υποκλίσεις στα αφεντικά τους, στα yes sir ολόκληρου του αστικού πολιτικού κόσμου και της κυβέρνησης, να αντιτάξουμε τον αγώνα μας για ανεξαρτησία, ειρήνη, ψωμί, δουλειά, δημοκρατικά δικαιώματα κι ελευθερίες.

  • ΈΞΩ Ο ΠΟΜΠΕΟ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
    ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!
  • ΈΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ! ΈΞΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΕ!
  • ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ!
    ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ!
  • Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΩΝ.
  • ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

In this article

Join the Conversation