Από την κινητοποίηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΛΗΓ για την πώληση του λιμανιού.

Ανακοίνωση της Ν.Ε + Δήλωση Μάριου Κάτση

Σε μια περίοδο που οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοιού πλήττουν σοβαρά την παγκόσμια κοινότητα, οι νέες κατευθύνσεις που κυριαρχούν πλέον διεθνώς, θέλουν τις κυβερνήσεις να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση επενδύοντας σε Δημόσιες πολιτικές, ενισχύοντας την Υγεία και την Οικονομία.

Στη χώρα μας η κυβέρνηση της ΝΔ, σε αντίθεση με τα άλλα κράτη, ξεπουλάει Δημόσιες υποδομές, υποθηκεύοντας το αναπτυξιακό της μέλλον.

Η πώληση του ΟΛΗΓ και επομένως όλων των λιμενικών εγκαταστάσεων της Θεσπρωτίας, υποθηκεύει το μέλλον και κάθε προοπτική ανάπτυξης, ενώ είναι προβληματική από οικονομικής και κοινωνικής άποψης.

Πολιτικοί, αιρετοί, δημοσιολογούντες που σκόπιμα προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση σχετικά με τις θέσεις των κομμάτων και την διαφορά μεταξύ πώλησης (ΝΔ) και υπο-παραχώρησης με διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΗΓ(ΣΥΡΙΖΑ) , δεν προσφέρουν τίποτα στο δημόσιο διάλογο παρά ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, απογοητεύουν τον κόσμο και τον απομακρύνουν από την ενασχόληση με τα κοινά. Εκτός αν αυτός είναι ο στόχος.

Τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να έχουν το θάρρος, με καθαρότητα και νηφαλιότητα να καταθέτουν τις προτάσεις τους, να τις υποστηρίζουν και να μην διαστρεβλώνουν εσκεμμένα τις προτάσεις των πολιτικών τους αντιπάλων.

Οι πολίτες μπορούν ξεκάθαρα, από την καθημερινότητα τους, να ξεχωρίσουν την πώληση από την ενοικίαση ενός ακινήτου, πολύ περισσότερο μιας δημόσιας υποδομής. Και γνωρίζουν τι είναι πιο συμφέρον. Μάταιος κόπος ο αποπροσανατολισμός.

Η πώληση του ΟΛΗΓ και όλου του παραλιακού μετώπου της Θεσπρωτίας, θα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ που θα φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη. Και όσοι από την τοπική κοινωνία συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση έχουν και προσωπική ευθύνη.

Με την σημερινή μας παράσταση διαμαρτυρίας, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στο ξεπούλημα του ΟΛΗΓ. Καλούμε και την Θεσπρωτική κοινωνία να αντιδράσει. Δεν έχουν το δικαίωμα να υπονομεύουν το αύριο των παιδιών μας. Το μέλλον μας δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντα των λίγων. Τίποτα δεν έχουμε να κερδίσουμε από αυτή την πώληση.

Δήλωση Μάριου Κάτση:

Σε μια πολύ δύσκολη από τις συνθήκες τις πανδημίας πραγματικότητα, η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, διοργάνωσε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας διατρανώνοντας την αντίθεσή της στο επικείμενο ξεπούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, με προίκα μάλιστα όλο το παράκτιο μέτωπο του νομού Θεσπρωτίας.
Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την απόλυτη ευθύνη για το σχεδιαζόμενο έγκλημα, να ξεπουλά ασημικά εν καιρώ πανδημίας. Δεν πρέπει κανείς να μείνει αμέτοχος απέναντι σε αυτή την εξέλιξη.
Δημοτικές και Περιφερειακές παρατάξεις, πολιτικά κόμματα, Θεσπρωτοί αιρετοί, παραγωγικοί φορείς και η τοπική κοινωνία, οφείλουν να πάρουν θέση δημόσια. Αν χαθεί το πιο πολύτιμο και αναπτυξιακό κομμάτι της πόλης, το λιμάνι που είναι μάλιστα εθνικής σημασίας, θα είναι μη αναστρέψιμο.
Τώρα λοιπόν, πριν να είναι αργά!

In this article

Join the Conversation