Στην Βουλή η διαδικασία αποζημίωσης απο τον σεισμό του Μαρτίου απο βουλευτές του ΚΙΝΑΛ

Mε ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών,

O Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με το Βουλευτή κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με την εγκατάλειψη των πληγέντων της Περιφέρειας Ηπείρου από τον σεισμό στις 21 Μαρτίου 2020.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι κατά το σεισμό αυτό προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στις Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, όπου οι πληγέντες δεν έλαβαν καμία αποζημίωση.

Η Κυβέρνηση περιορίστηκε μόνο στην έκδοση σχετικής ΚΥΑ στις 3 Ιουνίου 2020, στην οποία ορίζονται μόνο οι όροι και η διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την ανακατασκευή και επισκευή των κτιρίων, χωρίς να υπάρχει καμία συνέχεια.

Επιπλέον τονίζουν τη μεγάλη ανησυχία των πληγέντων κατοίκων, καθώς από τις αυτοψίες που διενεργήθηκαν σε 402 κτίρια, τα 307 χαρακτηρίστηκαν κίτρινα και τα 52 κόκκινα, χωρίς να υπάρχει καμία ενέργεια από την Κυβέρνηση για χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης με τη μορφή επιδόματος, όπως σε άλλες περιοχές, και για καταβολή έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα.

Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να τους απαντήσουν αν πρόκειται να πραγματοποιήσουν ενέργειες για την αποκατάσταση της αδικίας, καθώς δεν χορηγήθηκε στους σεισμόπληκτους η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, όπως επίσης και για τον τρόπο με τον οποίο θα καλύψει η Κυβέρνηση την έλλειψη ουσιαστικής μέριμνας, λόγω της αδιαφορίας και της ολιγωρίας της, για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια και επιχειρήσεις.

In this article

Join the Conversation