Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στον διευθυντή ΔΕ Θεσπρωτίας

Για τα μετρα κατα της πανδημίας. Τα αιτήματα

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και εκπαιδευτικοί του νομού μας, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 6 Οκτώβρη 2020 στον διευθυντή ΔΕ Θεσπρωτίας και υπέβαλαν τα παρακάτω αιτήματα:

1. Άμεση λήψη μέτρων υγειονομικής προστασίας στα σχολεία του νόμου μας και πιο συγκεκριμένα:

– Μείωση των αριθμού των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές με συνυπολογισμό του εμβαδού και του όγκου των αιθουσών.
– ‘Άμεση πρόσληψη εργαζομένων καθαριότητας και μετατροπή των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης.
– Πραγματοποίηση τακτικών απολυμάνσεων στα σχολικά συγκροτήματα.
– Επαναλαμβανόμενα και τακτικά τεστ covid-19 σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπούς εργαζόμενους των σχολείων ώστε να προλαμβάνεται η διασπορά του ιού.

2. Με την Υ.Α 131451/ΓΔ4/30-9-2020 για την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία δηλώνουμε ότι:
– Διαστρεβλώνεται ο παιδαγωγικός μας ρόλος.
– Μετατρεπόμαστε σε μηχανισμό καταστολής κοινωνικών διαμαρτυριών.
– Αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της Δημόσιας Εκπαίδευσης
– Καλούμαστε να κάνουμε μάθημα σε κλειστά σχολεία, με αποκλεισμούς μαθητών και υποχρεωτική –εκδικητική απουσία ανεξαιρέτως για όλους τους μαθητές που αδυνατούν να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
– Δεν έχουν διασφαλιστεί οι ισότιμοι όροι συμμετοχής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

3. ‘Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό δυναμικό. Απόσυρση της απαράδεκτης ρύθμισης για προσλήψεις αναπληρωτών 3μηνης διάρκειας που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και οδηγεί σε εργασιακό μεσαίωνα.

In this article

Join the Conversation