Συνάντηση Πάσχου – Καχριμάνη για την ενίσχυση επιχειρήσεων λογω covid

Παρουσία των προέδρων των Επιμελητηρίων της Ηπείρου

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι σήμερα 07 Οκτωβρίου 2020, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας & Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου κος Α. Πάσχος, με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Ηπείρου κ.κ Ι. Γκολομάζο (Άρτας), Δ. Δημητρίου (Ιωαννίνων) και Ι. Μπούρη (Πρέβεζας), συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κο Α. Καχριμάνη στην έδρα της Περιφέρειας στα Ιωάννινα.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν, αφενός το νέο πρόγραμμα «Ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου», η προκήρυξη του οποίου  αναμένεται αύριο 08 Οκτωβρίου 2020, και αφορά κάλυψη του Κεφαλαίου Κίνησης, ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 3.000 ευρώ και μέγιστο τα 15.000 ευρώ, στοχεύοντας στην διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας στην αγορά για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Παράλληλα συζητήθηκε το Πρόγραμμα «Αναβάθμισης Δεξιοτήτων σε ανέργους και ενίσχυση των προοπτικών ένταξης στην αγορά εργασίας», που στοχεύει στην απόκτηση και διεύρυνση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων από ανέργους, στην απόκτηση σχετικής πιστοποίησης, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, καθώς και η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την περαιτέρω ενίσχυση της προοπτικής ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη κο Αλ. Καχριμάνη καθώς με την δική του καίρια και δυναμική παρέμβαση επιτεύχθηκε έγκριση υλοποίησης των ανωτέρω δράσεων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα από την Πολιτεία μέτρα για την αποφυγή διασποράς της νόσου COVID-19.

In this article

Join the Conversation