Καταγγέλλουν την δημοτική αρχή για ελλιπή πληρώματα στα απορριμματοφόρα

Ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ

Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή του δήμου Σουλίου η οποία για μια ακόμη φορά ανεύθυνα και παράνομα δίνει εντολή να βγαίνουν τα απορριμματοφόρα με μισά πληρώματα με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων, αλλά και των πολιτών .

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του σωματείου μαζί με τον πρόεδρο των εργαζομένων Υφαντή Σπύρο επισκέφτηκαν το ΚΕΓΕ του δήμου Σουλίου στις 7/10/2020 και ώρα 4.30 πμ . Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι απορριμματοφόρο θα έβγαινε για εργασία με έναν οδηγό και έναν συνοδό . Παρόμοιο περιστατικό είχε καταγγελθεί ξανά στις 21/7/2020 .

Σήμερα 8/10/2020 αντιπροσωπεία του συλλόγου επισκέφτηκαν ξανά το Δήμο Σουλίου και διαπίστωσαν ότι απορριμματοφόρο με πλήρωμα μόνο δυο οδηγούς, να εκτελούν και χρέη συνοδών, να μαζεύουν την ανακύκλωση έξω από το Κέντρο Υγείας του δήμου.

Τι δεν θέλει η δημοτική αρχή να καταλάβει. Τον κίνδυνο που βάζει στους εργαζόμενους και στους πολίτες σε περίπτωση ατυχήματος . Σε περίπτωση που δεν κρατήσουν τα φρένα η λυθεί το χειρόφρενο όταν ο οδηγός είναι αναγκασμένος να έχει εγκαταλείψει την θέση του για να βοηθήσει τον συνάδελφο .

Η επικίνδυνη διάλυση της υπηρεσίας καθαριότητας, δεν έγινε από λάθος χειρισμούς .Η δημοτική αρχή του δήμου Σουλίου στοχευμένα και σκόπιμα προωθεί με αυτόν τον τρόπο την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του δήμου . Από τον Σεπτέμβριο η Δημοτική Αρχή του δήμου Σουλίου έχει σκοπό να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα.

Ο δήμος θα έπρεπε να έχει μια οργανωμένη υπηρεσία καθαριότητας με τα απαραίτητα μέσα, εργαζόμενους με σταθερή εργασία, πλήρη ασφαλιστικά, μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, ώστε να μπορεί όχι μόνο να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά και να μπορεί να διατηρεί καθαρά τις πόλεις και τα χωριά. Αντί αυτών είδαμε τα προηγούμενα χρόνια κυβερνήσεις, Περιφέρειες και δήμους να αφήνουν το πρόβλημα να οξύνεται περισσότερο. Όλα αυτά για να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα μπροστά στον κίνδυνο της υγείας τους να αποδεχτούν την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ και σε κάθε είδους ιδιωτικά συμφέροντα.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Σουλίου να σταματήσει την ανευθυνότητα και τις παρανομίες, να δημιουργήσει θέσεις μόνιμης εργασίας για τους ανέργους της πόλης.

In this article

Join the Conversation