Στο “δρόμο” το ΕΚΘ για τα μέτρα κατά της πανδημίας | Τα αιτήματα

Τρίτη 13 Οκτώβρη ώρα 19.30 στον ΟΤΕ

Εργαζόμενες- εργαζόμενοι, Νέοι και νέες, μαθητές, συνταξιούχοι

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας καταγγέλλει και καταδικάζει την προχθεσινή απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους μαθητές έξω από το Υπουργείο Παιδείας που ζητούσαν το αυτονόητο: μέτρα προστασίας της υγείας στα σχολεία τους! Καθώς επίσης και την επίθεση στη συγκέντρωση-διαδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων και των Σωματείων τους έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την ίδια μέρα το απόγευμα. Δυο μέρες πριν ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι τους με αφορμή την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής μιλούσαν για νίκη της δημοκρατίας.

Υποκριτές και Φαρισαίοι!
Μιλάνε για Δημοκρατία και την ίδια στιγμή επιστρατεύουν τον αυταρχισμό και την καταστολή, τα γκλομπς και τα δακρυγόνα ενάντια στα παιδιά μας, ενάντια στους εργαζόμενους, τους αγρότες, ενάντια σε όποιον αποφασίσει να σηκώσει το κεφάλι και να φωνάξει: φτάνει πια ως εδώ, πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά.

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι
Τα χρόνια 2009- 2019, τα τρία μνημόνια που φόρτωσαν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια της ανάπτυξης, μας έδωσαν πολύτιμα διδάγματα για να καθορίσουμε τη στάση μας από εδώ και μπρος.
Θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε τον πήχη των αναγκών μας προς τα κάτω ή θα τον ανεβάσουμε εκεί που πρέπει;
Το σύνθημα: τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής όλα ανατρέπονται αν σηκωθείς, πήρε σάρκα και οστά την περασμένη Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στα μαζικότερα συλλαλητήρια, τα οποία και χαιρετίζουμε, σε όλες τις πόλεις της χώρας μας.
Είναι η τρανταχτή απόδειξη για την τεράστια δύναμη που διαθέτουμε αποτελεί την πραγματική ετυμηγορία για να πεταχτούν οι φασιστό-ναζιστές στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας μαζί με το σύστημα που τους γεννάει και τους θρέφει.
Ναι μπορούμε να πιστέψουμε σε αυτήν την τεράστια και ακατανίκητη δύναμη μας που βρίσκει την έκφραση της μέσα στον οργανωμένο μαζικό αγώνα.

Αυτή η μεγάλη αλήθεια γίνεται ολοφάνερη μπροστά μάτια μας κάθε φορά που εμείς, οι φτωχοδιάβολοι αποφασίζουμε να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας.

Έχοντας μπούσουλα μας αυτή την αλήθεια συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Παίρνουμε μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο του εργατικού κέντρου Θεσπρωτίας την Τρίτη 13 Οκτώβρη στις 19:30, για να απαιτήσουμε:

• μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
• ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών.
• σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές στην τάξη.
• πλήρης επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον Κρατικό προϋπολογισμό, του δημοσίου συστήματος υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού, προσωπικού καθαριότητας, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
• μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο το λαό.
• καμία μείωση μισθού αξιοπρεπές εισόδημα για όλους.
• επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.
• αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους.
• κατάργηση των νόμων απαγόρευσης των διαδηλώσεων και περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας
Τρίτη 13 Οκτώβρη ώρα 19.30 στον ΟΤΕ

ΤΩΡΑ! ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

In this article

Join the Conversation