Με το δεξί η ΚΑΕ Παραμυθιά, πήρε στην παράταση το ροζ φύλλο αγώνα στην Ηγουμενίτσα

Γράφει ο Δημήτριος Ντόκος

Σπουδαία νίκη για την ομάδα της ΚΑΕ Παραμυθιάς με 70-72 σε ένα ματς θρίλερ, με αντίπαλο την δυνατή ομάδα του Πρωτέα Ηγουμενίτσας.

Μια νίκη που ήρθε ύστερα από ένα δυνατό και αμφίρροπο ματς καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα που οδηγήθηκε μάλιστα στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν ήταν το ιδανικό για την Παραμυθιά καθώς μπήκε μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα ο Πρωτέας να το εκμεταλλευτεί και να ξεφύγει νωρίς με ένα 10-0. Το γρήγορο ταιμ άουτ του προπονητή Κωστίδη και οι οδηγίες του ξύπνησαν τους παίχτες που επέστρεψαν στο παρκέ αποφασισμένοι για την ανατροπή. Αρχικά η διαφορά έπεσε στους 3 πόντους δύο λεπτά πριν την λήξη του δεκαλέπτου για την ισοφάριση στο 17-17 με την λήξη του.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Παραμυθιά ξεκίνησε ακόμα ποιο δυναμικά και με όπλο την δυνατή περιφερειακή επιθετική του γραμμή πήρε τα ηνία στο σκορ με 19-21 και 19-25 στα πρώτα τρία λεπτά. Οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να καλέσουν με την σειρά τους ταιμ άουτ για να προλάβουν τα χειρότερα. Με όπλο τις διεισδύσεις και το σκορ από επιθετικά ριμπάουντ, όχι μόνο μείωσαν την διαφορά, αλλά σταθερά πήραν κεφάλι στο σκορ για να προηγηθούν με 34-32 στην λήξη του ημιχρόνου. Η Παραμυθιά με το δίδυμο Χάιδος-Τάχιας και ο Πρωτέας με την τριάδα Σωτηρίου-Βενέτη-Γραμμόζη κρατούσαν αμείωτο το ενδιαφέρον της αναμέτρησης.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό και αλλεπάλληλες εναλλαγές στο σκορ και για τις δυο ομάδες. Οι γηπεδούχοι εκτελούσαν κοντά στην ρακέτα με ανανεομένες επιθέσεις χάρη στα πολλά δυνατά τους κορμιά, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους στην περιφέρεια με πίεση πάνω στην μπάλα και χάρη στο περιφερειακό σουτ κατάφεραν να ακολουθούν των Πρωτέα που δεν μπορούσε να πάρει διαφορά ασφαλείας. Παίζοντας στο ίδιο τέμπο οι ομάδες οδηγήθηκαν στο 47-45 σκορ τρίτου δεκαλέπτου και όλα πλέον ήταν ανοιχτά για την υπόθεση νίκη.

Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου ο Πρωτέας μπήκε πιο αποφασισμένα να καθαρίσει τον αγώνα. Αρχικά πετυχαίνοντας εύκολους πόντους, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την αστοχία και το μονοδιάστατο παιχνίδι της Παραμυθιάς που εκτέλεσε πολλά άστοχα τρίποντα. Η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στον παιχνίδι στους 6 (59-53)τρία λεπτά πριν την τέλος. Και ενώ όλα προδιέγραφαν τον νικητή εντούτοις η συνέχεια αποδείχτηκε ανατρεπτική. Με τον Χάιδο να κάνει πράγματα και θάματα η Παραμυθιά εξαπέλυσε αντεπίθεση πιέζοντας σε όλο το γήπεδο με παγίδες. Τρίποντο και κλέψιμο με γκολ-φάουλ του Χάιδου μείωσαν την διαφορά στο πόντο. Συνεχόμενες βολές από τον Πρωτέα και δύσκολα καλάθια από την Παραμυθία κρατούσαν τις δυο ομάδες σε οριακή διαφορά. Η Παραμυθιά με κερδισμένα φάουλ και τεχνική ποινή στον εκνευρισμένο πάγκο του Πρωτέα πήρε διαφορά τριών πόντων για το 64-61 με τον χρόνο στα 34 δεύτερα. Ο Πρωτέας όμως πετυχαίνοντας ένα μεγάλο τρίποντο ισοφάρισε στο 64-64 πηγαίνοντας τον αγώνα στην παράταση καθώς η Παραμυθιά αστόχησε στην δική της τελευταία επίθεση.

Στον έξτρα χρόνο της παράτασης όλα ήταν ανοιχτά. Η μια κακή επίθεση διαδεχόταν την άλλη και στις δυο πλευρές του παρκέ με τις ομάδες να είναι νευρικές με αρκετά λάθη και άστοχες στις επιλογές τους. Η Παραμυθιά ήταν εκείνη που κατάφερε να συνέλθει ποιο γρήγορα και πήρε μικρή διαφορά για το 67-70. Η λύση ήρθε για ακόμη μια φορά για τον Πρωτέα με ένα δύσκολο αλλά εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Οικονόμου που του έδωσε ελπίδες ισοφαρίζοντας στο 70-70.

Η Παραμυθιά έμεινε συγκεντρωμένη και πετυχαίνοντας δυο βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα κατάφερε να αμυνθεί σωστά για να πάρει την δύσκολη νίκη με το τελικό 70-72. MVP της αναμέτρησης ο Κώστας Χάιδος με 38 πόντους έχοντας μάλιστα 5 εύστοχα τρίποντα και λιγοστά λάθη. Ο Τάχιας έδωσε επίσης πολύτιμη βοήθεια στο σκορ με 17(3) πόντους.

Επόμενος αγώνας για την ΚΑΕ Παραμυθιάς εκτός έδρας στην Κέρκυρα με αντίπαλο την ομάδα ΙΟΝΙΟΣ Α.Σ.

Στα υπόλοιπα διεξαχθέντα ματς του ομίλου είχαμε τα εξής αποτελέσματα:
Α.Γ.Ο. ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ – ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ Γ.Σ. 67 – 62
ΘΡΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Α.Σ ΜΟΛΟΣΣΩΝ Αναβολή
ΦΑΙΑΚΑΣ – ΑΙΑΣ ΑΡΤΑΣ Διακοπή.

ΙΟΝΙΟΣ Α.Σ. – Σ.Κ. ΝΙΚΟΠΟΛΗ 70 – 68

Δεκάλεπτα: 17-17,34-32,47-45,64-64 Παράταση: 70-72

Διαιτητές: Ντάγκας – Κολυδάς

Κ.Α.Ε. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (Κωστίδης Πέτρος): Χάιδος 38(5),Παπαγρηγορίου, Φιλιδημητρακόπουλος 4, Τάχιας 17(3),Κάτσης, Ανδρέου ,Ντάγκας ,Ζαφειράκης ,Ρεσβάνης ,Μπάμπος 1, Τσιρώνης 6, Μάλλιος 6.

Κ.Α.Ε. ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓ/ΤΣΑΣ (Βαζούκης): Μπρέστας, Γραμμόζης 18(3),Γκίκας , Δήμος ,Δημητρίου ,Μπέζας ,Σωτηρίου 20(4),Βενέτης 13(1),Πηλιούρης 10(1), Ράπτης 5,

Φωτογραφία Φίλιππος Πλιακοπάνος

In this article

Join the Conversation