Έκανε το 2 στα 2 η ΚΑΕ Παραμυθιά στην Κέρκυρα με τον Ιόνιο

Γράφει για την paramythia-online.gr ο Δημήτριος Ντόκος

Τα δύο στα δύο πέτυχε η Παραμυθιά με την σπουδαία νίκη σε έναν ακόμα αμφίρροπο αγώνα και πάλι εκτός έδρας με αντίπαλο μια από της πιο δυνατές ομάδες του ομίλου τον Ιόνιο Α.Σ Κέρκυρας.

Μια σημαντική νικηφόρα αρχή για την ΚΑΕ Παραμυθιάς παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε πολλά επίπεδα λόγω των φετινών συνθηκών, καθώς και της αδυναμίας να χρησιμοποιήσει το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο λόγω εργασιών αντικατάστασης και συντήρησης.

Ένα εκκωφαντικό δυο στα δύο καθώς επετεύχθη σε εκτός έδρας αγώνες με αντιπάλους δυνατές και ιδιαίτερα αξιόμαχες ομάδες.

Στα του αγώνα τώρα.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης διαφάνηκε πως ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Νευρικές και οι δυο ομάδες επιδόθηκαν σε κρεσέντο χαμένων επιθέσεων με το σκορ να μένει πολύ χαμηλά. Αρχικά η Παραμυθιά προσπάθησε να πάρει τα ηνία προηγούμενη με 4-5 και 6-9 στα μέσα της πρώτης περιόδου. Η γηπεδούχοι παίζοντας πιο σκληρά και με περισσότερη πίεση πάνω στην μπάλα κατάφεραν με ένα μικρό σερί να ανατρέψουν το σκορ και να προηγηθούν στο 10-9 με την λήξη.
Η μικρή ανάπαυλα για την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου λειτούργησε θετικά για την Παραμυθιά. Οι οδηγίες του κόουτς Κωστίδη και οι αλλαγές στα μαρκαρίσματα, με σκοπό να μην δημιουργείται ανισορροπία στην άμυνα, έδωσαν ώθηση στους φιλοξενούμενους. Με δυο συνεχόμενα τρίποντα των Τσιρώνη και Χάιδου η Παραμυθιά κατάφερε να ξεφύγει αρχικά με 7 πόντους στο 10-17 και στην συνέχεια στο 19-26 στα μέσα του δεκαλέπτου. Ο Ιόνιος προσπάθησε να ακολουθήσει στο σκοράρισμα αλλά η Παραμυθιά συνέχισε τον ξέφρενο ρυθμό για να ανεβάσει την διαφορά σε διψήφιο νούμερο στο 22-32 σκορ ημιχρόνου. Οι παίχτες του Ιόνιου δεν μπορούσαν να βρουν κενούς χώρους και απειλώντας κατά βάση κοντά στην ρακέτα έμειναν χαμηλά σε συγκομιδή πόντων. Η Παραμυθιά από την άλλη έμεινε συγκεντρωμένη και χάρη σε σωστές επιλογές και καλή κυκλοφορία της μπάλας κατάφερε να πετύχει σημαντικά καλάθια.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Χάιδος υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ συμπληρώνοντας πρόωρα τα 3 φάουλ για να γίνει αλλαγή. Ο Ιόνιος ξεκίνησε αντεπίθεση προσπαθώντας να φέρει το ματς στα ίσα μειώνοντας στο 27-32. Η μια εύστοχη επίθεση διαδέχονταν την άλλη και από τις δυο ομάδες χωρίς να αλλάζει η διαφορά. Η Παραμυθιά άντεχε στην πίεση χάρη στην μεγάλη εμφάνιση αυτή την φορά της γραμμής των ψηλών της. Η μάχες κάτω από τις ρακέτες ήταν συγκλονιστικές με μεγάλη ένταση. Ένα νέο τρίποντο του Τσιρώνη ανέβασε την διαφορά ξανά στους δέκα στο 33-43 τέσσερα λεπτά πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Το τέταρτο φάουλ του Χάιδου λίγα λεπτά πριν την λήξη του δεκαλέπτου και τα αλλεπάλληλα καλάθια από τον Νεδέλκο του Ιόνιου κατέβασαν την διαφορά στο 42-46. Το τελευταίο δεκάλεπτο αποκτούσε πλέον χαρακτήρα ντέρμπι.
Ο Ιόνιος πιστεύοντας στην ανατροπή έκανε ένα μικρό σερί για να φέρει την διαφορά στο ελάχιστο 45-46 με την Παραμυθιά να μένει άσφαιρη. Από το σημείο αυτό και μετά το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ. Η μια ομάδα έπαιρνε οριακή διαφορά από την άλλη και το σκορ άλλαζε διαρκώς . Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρωτοκαθεδρία στο σκορ άλλαξε οχτώ φορές χέρια μέχρι την λήξη του αγώνα. Η Παραμυθιά με τρίποντο έκανε το 47-51 με τον Ιόνιο να απαντά με δικό του τρίποντο για το 50-51. Δύο λεπτά πριν την λήξη ο Ιόνιος πήρε κεφάλι με 53-52 για να απαντήσει η Παραμυθιά με το 53-54. Εκ νέου προβάδισμα για τον Ιόνιο με 55-54 και απάντηση για την Παραμυθιά για το 55-57 μόλις ένα λεπτό πριν την λήξη του αγώνα. Η Παραμυθιά που αποτύχανε να τελειώσει ορισμένες εύκολες φάσεις στο αιφνιδιασμό, κατάφερε να πετύχει με υπομονή έναν άψογο συνδυασμό και με ασιστ να σημειώσει ένα καθοριστικό καλάθι με σκόρερ τον Ψιλοδημητρακόπουλου για το 57-59 μόλις 6 δέκατα του δευτερολέπτου πριν το τέλος. Ο Ιόνιος είχε την ευκαιρία μετά από ταιμ άουτ να φέρει τον αγώνα στην παράταση αλλά ο Νεδέλκος αστόχησε να σκοράρει από κοντινή απόσταση πιεζόμενος βέβαια και από τα δυνατά κορμιά των αμυνόμενων.

Η Παραμυθιά είχε σε αυτόν το αγώνα διαφορετικούς πρωταγωνιστές φανερώνοντας και το βάθος του πάγκου σε λύσεις για κάθε συνθήκη του αγώνα. Οι γραμμή των ψηλών έκρινε το αποτέλεσμα καθώς έδωσε το κάτι παραπάνω και σκόραρε ακατάπαυστα. Ο Τσιρώνης με 17 πόντους και 4/5 εύστοχα τρίποντα ήταν ο MVP του αγώνα με τον Μάλλιο με 12 πόντους να τον ακολουθεί στο σκορ και να μαζεύει μαζί με τον Μπάμπο το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο. Από τον Ιόνιο ξεχώρισαν οι Νεδέλκος και Περούλης με 22 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Επόμενος αγώνας για την ΚΑΕ Παραμυθιάς εντός έδρας σε αγώνα που θα πραγματοποιηθεί όμως στο κλειστό γήπεδο Ηγουμενίτσας με αντίπαλο μια ακόμη Κερκυραϊκή ομάδα το ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ Γ.Σ.

Στα υπόλοιπα ματς του ομίλου είχαμε τα εξής αποτελέσματα:
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ Γ.Σ. – Κ.Α.Ε. ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓ/ΤΣΑΣ 66 – 72
Α.Σ ΜΟΛΟΣΣΩΝ – Α.Γ.Ο. ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ Αναβολή
ΑΙΑΣ ΑΡΤΑΣ – ΘΡΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 71 – 59
Σ.Κ. ΝΙΚΟΠΟΛΗ -ΦΑΙΑΚΑΣ 59 – 56

Δεκάλεπτα: 17-17,34-32,47-45,64-64 Παράταση: 70-72

Διαιτητές: Ντάγκας – Κολυδάς

ΙΟΝΙΟΣ Α.Σ. (Κοντογιάννης): Κατέχης, Παπαδόπουλος 6,Νεδέλκος 22(2) , Περούλης 11(1) ,Σλιτιέρης 7,Παπαγκίκας ,Γεωργακόπουλος 2,Χρήστου, Κάντας 5(1), Κουτσομήτης , Μαγγανάς 4.

Κ.Α.Ε. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (Κωστίδης Πέτρος): Χάιδος 12(2),Παπαγρηγορίου, Ψιλοδημητρακόπουλος 7, Τάχιας 2, Αθανασίου, Ανδρέου 2,Κωλέτσης ,Ζαφειράκης 2,Ρεσβάνης ,Μπάμπος 5, Τσιρώνης 17(4), Μάλλιος 12.

In this article

Join the Conversation