Διευκρινίσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Ηπείρου που επλήγησαν απο την πανδημία

Από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου

Από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται πως λόγω του συνωστισμού που παρατηρήθηκε στα Πρωτοδικεία αλλά και της διαφαινόμενης αδυναμίας αυτών να ανταποκριθούν στην έγκαιρη έκδοση των πιστοποιητικών του Πρωτοδικείου – που απαιτούνται στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη πανδημία covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου» – στην φάση του ελέγχου τυπικών προϋποθέσεων και πληρότητας δικαιολογητικών θα γίνεται αποδεκτή η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής ή ψηφιακά υπογεγραμμένης από τον Νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας σύμφωνα με το σχετικό υπόδειγμα.

Σημειώνεται πως η χορήγηση των δικαιολογητικών με αύξοντα αριθμό 5 του Παραρτήματος ΙΙ (πιστοποιητικά του Πρωτοδικείου ή του Γ.Ε.ΜΗ.) μπορεί να γίνεται, κατά περίπτωση, είτε από το Γ.Ε.ΜΗ. είτε από τα κατά τόπους αρμόδια πρωτοδικεία.

Αποδεκτό για τον έλεγχο είναι το Γενικό Πιστοποιητικό (Μεταβολών) για τις εταιρίες και το Γενικό Πιστοποιητικό για τις ατομικές επιχειρήσεις τα οποία εκδίδονται από το Γ.Ε.ΜΗ., χωρίς να απαιτείται προσκόμιση πρόσθετων πιστοποιητικών από το αρμόδιο Πρωτοδικείο.

Επίσης, για την αποφυγή συνωστισμού στα ΚΕΠ οι υπεύθυνες δηλώσεις δύναται να εκδοθούν και να υπογραφούν ψηφιακά μέσω της ιστοσελίδας www.gov.gr.

Τέλος, σημειώνεται πως αναμένεται ανακοίνωση τροποποίησης της πρόσκλησης.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!