Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στη Παραμυθιά

Χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση

Αποβλέποντας στην πρέπουσα  λαμπρότητα  και  τον επίσημο εορτασμό της Εθνικής Επετείου  της 28ης  Οκτωβρίου 1940,  καθορίζουμε το πρόγραμμα εορτασμού για όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Σουλίου, ως εξής:
  1. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Σουλίου , από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης μέχρι τη δύση  του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
  2. Φωταγώγηση των Δημοτικών και Δημοσίων καταστημάτων του Δήμου Σουλίου ,καθώς των καταστημάτων   των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

  • Δημοτική  Ενότητα Παραμυθιάς :

Ώρα 11:00΄ Απότιση φόρου τιμής από αντιπροσωπείες μαθητών των σχολείων της  Κοινότητας Παραμυθιάς στο Μνημείο  Ηρώων στο Σχολείο Βούλγαρη (επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγή, Εθνικός Ύμνος).

  • Δημοτική Ενότητα Αχέροντα και Δημοτική Ενότητα Σουλίου:

Επετειακές εκδηλώσεις στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τετάρτη  28 Οκτωβρίου 2020

  • Ώρα 07:30΄ :   Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
  • Ώρα 10:00΄ : Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου.
  • Ώρα 10:15΄ : Eπίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό  Αγίου Δονάτου στην    Παραμυθιά.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς κ. Βαβλιάρα Ελευθερία (Δασκάλα) .

Μετά τον πανηγυρικό της ημέρας θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Σουλιωτών, που βρίσκεται έξω από τον προαύλιο χώρο  του Ιερού Ναού Αγίου Δονάτου.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή – Εθνικός  Ύμνος.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν  :

  • Τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Ιερά Μητρόπολις Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δονάτου.
  • Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.
  • Τα σχετικά με τη σήμανση, τη φωταγώγηση της πόλης και το σημαιοστολισμό υπηρεσιών, οδών και πλατειών, ο Δήμος Σουλίου.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ.Σμπήλιας Κωνσταντίνος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής Γυμνασίου Παραμυθιάς.

Το παρόν πρόγραμμα επέχει  θέση επίσημης πρόσκλησης , θα κοινοποιηθεί και θα δημοσιευθεί δεόντως με μέριμνα του Δήμου Σουλίου.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του COVID-19, οι επετειακές εκδηλώσεις, η τέλεση της δοξολογίας και η κατάθεση στεφάνων, θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

In this article

Join the Conversation