Nέοι δικαιούχοι στην επιδότηση επιχειρήσεων της Ηπείρου που επλήγησαν απο την πανδημία

Ανακοίνωση της περιφέρειας Ηπείρου

Εκδόθηκε σήμερα η πρώτη τροποποίηση της πρόσκλησης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου», της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.

Στο πλαίσιο της τροποποίησης, μεταξύ άλλων:

  • Μειώνεται το ελάχιστο ποσό επιχορήγησης από 3.000 ευρώ σε 2.000 ευρώ
  •  Προστίθενται ως δικαιούχοι της πρόσκλησης οι μορφές επιχειρήσεων: α) Κοινωνία Αστικού Δικαίου, β) Κοινωνία Κληρονόμων

Επίσης, επισημαίνεται πως λόγω του συνωστισμού που παρατηρήθηκε στα Πρωτοδικεία αλλά και της διαφαινόμενης αδυναμίας αυτών να ανταποκριθούν στην έγκαιρη έκδοση των ζητούμενων πιστοποιητικών για τα σχετικά δικαιολογητικά, στην φάση του ελέγχου τυπικών προϋποθέσεων και πληρότητας δικαιολογητικών θα γίνεται αποδεκτή η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής ή ψηφιακά υπογεγραμμένης από τον Νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας. (Εναλλακτικά θα γίνεται δεκτή και η αίτηση χορήγησης των πιστοποιητικών στο αρμόδιο Πρωτοδικείο).

Τα σχετικά πιστοποιητικά θα αναζητηθούν και θα εκδοθούν πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης. Για την αποφυγή συνωστισμού στα ΚΕΠ οι υπεύθυνες δηλώσεις δύναται να εκδοθούν και να υπογραφούν ψηφιακά μέσω της ιστοσελίδας www.gov.gr.

Η σχετική τροποποίηση έχει ήδη αναρτηθεί (ΑΔΑ: 62ΤΞ7Λ9-16Τ).

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!