Σε γενική συνέλευση το τοπικό συνδικάτο οικοδόμων

Την Παρασκευή 13 Νοέμβρη

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες

Η Διοίκηση του Συνδικάτου μας σε πρόσφατη συνεδρίαση της, εξετάζοντας τα προβλήματα του κλάδου αλλά και την γενικότερη κοινωνικοοικονομική κατάσταση, αποφάσισε την σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Νοέμβρη ώρα 7 το απόγευμα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την ένταση της επιθετικότητας της εργοδοσίας και της Κυβέρνησης απέναντι στις κατακτήσεις και τα εναπομείναντα δικαιώματα μας.
Κάθε μέρα που περνάει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αντί να σκύψει προσεκτικά για να εξετάσει τα προβλήματα και τα αιτήματα μας και να δρομολογήσει την επίλυση τους, δείχνει τα δόντια της απέναντι σε μας και τις οικογένειες μας, κουνώντας απειλητικά το δάχτυλο.

Στα αιτήματα που θέσαμε εν μέσω πανδημίας του νέου κορονοϊού η Ομοσπονδία και τα συνδικάτα μας και αφορούν στην ασφάλεια της ζωής μας στους χώρους δουλειάς και την στήριξη του εισοδήματος μας, η Κυβέρνηση αλλά και η Τοπική Διοίκηση (Περιφέρεια – Δήμοι) σφυρίζουν αδιάφορα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά ακόμα και σήμερα που πλέον η πανδημία τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής μας συνεχίζοντας να αφήνει τα νοσοκομεία υπόστελεχωμένα με ελλείψεις σε γιατρούς , και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το νοσοκομείο Φιλιατών εξακολουθεί να λειτουργεί με 30 κενές οργανικές θέσεις ιατρών.

Το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

Τα Κ.Υ. Παραμυθιάς – Μαργαριτίου, λειτουργούν κυριολεκτικά με τις πόρτες κλειστές ακόμα και για μια απλή συνταγογράφιση.

Αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας πετσοκόβει κι άλλο τα σχετικά κονδύλια.

Αντί να προχωρήσει στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα –ιδιωτικές κλινικές -τους επιδοτεί κι από πάνω με διάφορες μορφές.

Μάσκα κι ατομική ευθύνη είναι το σλόγκαν της κυβέρνησης, με στόχο την μετάθεση ευθυνών για την εξέλιξη της πανδημίας σε μάς κι όχι στην αδυναμία του δημόσιου συστήματος που είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Αρνείται να προχωρήσει σε προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών στα σχολεία και στoχοποιεί την νεολαία, συκοφαντεί τα παιδιά μας που αγωνίζονται για μέτρα και ασφαλείς συνθήκες υγείας στα σχολεία τους και αντί για καθηγητές και δασκάλους στέλνει αύρες και χημικά εντείνοντας την καταστολή απέναντι σε μαθητές και εργατικά Σωματεία.

Αντί να ενισχύσει τους άνεργους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα χωρίς κανένα εισόδημα(ο κλάδος μας μετράει χιλιάδες ανέργους) δίνει πανοπροίκια στους μεγαλοκατασκευαστές και μοιράζει απλόχερα τα δισεκατομμύρια στους βιομηχάνους και εφοπλιστές, βγάζοντας την γλώσσα σε μας λέγοντας μας ότι όπως ζήσατε τόσο καιρό έτσι θα ζήσετε και τώρα χωρίς εισόδημα.

Συνάδελφοι οικοδόμοι, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, όχι μόνο στέκεται απέναντι στις ανάγκες μας και τα προβλήματα των οικογενειών μας, αλλά όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και νόμους που ψηφίζει έχοντας την πλειοψηφία στην βουλή, δημιουργεί ευνοϊκότερες συνθήκες για τους μεγαλοκατασκευαστές και εργολάβους, δίνοντας τους όλα τα νομοθετικά εργαλεία για να χτυπήσουν εκ νέου τα μεροκάματα μας, την ασφάλιση, το ωράριο, συνολικά τους όρους που θα δουλεύουμε.

Μέχρι και πρόγραμμα απασχόλησης για να αποκτούν εργατικά χέρια με 200 ευρώ μισθό τους έφτιαξε. Εν μέσω πανδημίας έφτιαξε νόμο για να μπορούν να μας παίρνουν ευκολότερα το σπίτι μας ακόμα και τον μισθό μας.

Ετοιμάζεται να φέρει νόμο που στο στόχαστρο βάζει την συνδικαλιστική δράση, θέλοντας να βάλει στον γύψο τους αγώνες των εργαζομένων, να φιμώσει όσους διεκδικούν και απαιτούν το δικαίωμα στην δουλειά με όρους ανθρώπινους, με μεροκάματο που να καλύπτει τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Θέλουν να κάνουν τους χώρους δουλειάς «άβατο» της εκμετάλλευσης να απομονώσουν τους εργαζόμενους από το να έχουν δίπλα τους το συνδικάτο, την Ομοσπονδία, όταν ο εργοδότης δεν θα τους πληρώνει , θα τους κλέβει την ασφάλιση, θα τους αναγκάζει να δουλεύουν ήλιο με ήλιο.

Συνάδελφοι οικοδόμοι, ότι είχαμε κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια (σύνταξη στα 58, Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, 5ήμερο, 3ετίες κ.λ.) δεν μας τα είχε χαρίσει κανείς, τα είχαμε κατακτήσει με σκληρούς ταξικούς αγώνες και αίμα, με οργανωμένη συλλογική δράση και πάλη με Σωματεία μαζικά και δυνατά.

Σήμερα κυβέρνηση και αφεντικά, νομίζουν ότι ψηφίζοντας αυτούς τους νόμους θα ξεμπερδέψουν με μας και τους αγώνες μας. Θέλουν τους οικοδόμους με σκυμμένο το κεφάλι, με το στόμα ραμμένο, χωρίς φωνή, χωρίς Σωματεία, χωρίς οργάνωση, χωρίς αγώνες.

Δεν θα τους περάσει!
Δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματα μας στους αγώνες για την υπεράσπιση της ζωής μας.

Αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει αυτό το τερατούργημα στην βουλή, θα πάρουν την απάντηση με 24ωρη Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία.

Ολοι στην Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας την Παρασκευή 13 Νοέμβρη

In this article

Join the Conversation