Σύσκεψη της πολιτικής προστασίας του δήμου Σουλίου με τους προέδρους των κοινοτήτων

Τα θέματα

Η προετοιμασία και ο προγραμματισμός της πολιτικής προστασίας του 2021 ήταν το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιηθηκε την Τρίτη στην Παραμυθιά, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Καραγιάννη, του προϊσταμένου της πυροσβεστικής Παραμυθιάς επιπυραγού Ευάγγελου Μπέλλου και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Αγ. Κυριακής, Αυλοτόπου, Γαρδικίου, Γλυκής, Ελαταριάς, Ζερβοχωρίου, Καλλιθέας, Καρβουναρίου, Καρυωτίου, Κουκουλιών, Νεοχωρίου, Παγκρατίου, Πέντε Εκκλησιών, Πετροβίτσας, Πλακωτής, Πολυδρόσου, Προδρομίου, Σαλονίκης, Σαμονίδας, Σεβαστού, Σκανδάλου, Τσαγγαρίου, Φροσύνης, Χόικας, Χρυσαυγής και Ψάκας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ο συντονισμός και η επικοινωνία των φορέων, τα αντιπλημμυρικά έργα, οι καθαρισμοί των ρεμάτων, η δημιουργία δικτύου εθελοντών σε κάθε κοινότητα για συνδρομή σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και οι αντιπυρικές ζώνες.

Επιμέρους ζητήματα τέθηκαν από τους προέδρους, όπως η αύξηση των πυροσβεστικών κρουνών, η προληπτική παρουσία της πυροσβεστικής σε περισσότερες κοινότητες, ο καθαρισμός των οικοπέδων και η απομάκρυνση ξεραμένων δέντρων.

Υπενθυμίζουμε πως είχε προηγηθεί την Παρασκευή στην Παραμυθιά ευρεία σύσκεψη φορέων που εμπλέκονται με την πολιτική προστασία της Θεσπρωτίας.




In this article

Join the Conversation