ΒΙΝΤΕΟ | Η Αθηνά Καλύβα σε συνέδριο του Economist για τον αγροτικό τομέα

Τι είπε για το ρόλο που μπορεί να παίξει η φορολογία στην ανάπτυξη καθώς και στην ενίσχυση του αγροτικού τομέα.

Στo συνέδριο του Economist για τον αγροτικό τομέα “The fifth agricultural Business Summit”, βρέθηκε η Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα Αθηνά Καλύβα.

Η Γ.Γ. Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας αναφέρθηκε στο ρόλο που μπορεί να παίξει η φορολογία στην ανάπτυξη καθώς και στην ενίσχυση του αγροτικού τομέα.

Tονισε το ρόλο του κατάλληλου μείγματος της φορολογικής πολιτικής για την ενίσχυση των επενδύσεων, της αναδιανομής του εισοδήματος για την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων και της μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης της εργασίας για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σε σχετική δε ερώτηση προσδιόρισε τις μεταρρυθμίσεις που εισήγαγε η Κυβέρνηση στο Φορολογικό σύστημα για την προσέλκυση επενδύσεων, στις επιπτώσεις της πανδημίας καθώς και στη θέσπιση κινήτρων στα πλαίσια του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε που θα καλύπτουν και τον Αγροτικό τομέα.

Δείτε βίντεο που ακολουθεί την παρέμβαση της κα Αθηνάς Καλύβα στο συνέδριο του Economist ενώ στην συνέχεια του βίντεο (στο 3:10΄:05″) δείτε τι απάντησε για τις δράσεις της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα




In this article

Join the Conversation