Αυστηροί έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση του lockdown

Οχήματα της αστυνομίας ακόμα και στις περιπατητικές διαδρομές

Οι σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας, τα μεγάλα προβλεπόμενα πρόστιμα και η αντίληψη ότι τα μέτρα είναι επιβεβλημένα συμβάλουν στην πειθαρχία των πολιτών με την πόλη της Παραμυθιάς να δείχνει πως εχει προσαρμοστεί στο lockdown.

Αστυνομικοί στήνουν μπλόκα και ελέγχουν ένα-ένα τα αυτοκίνητα για τις απαραίτητες βεβαιώσεις και sms των οδηγών ενώ έλεγχοι γίνονται και στους επιβάτες των οχημάτων.

Κατά την διάρκεια της ημέρας οπου στην πόλη υπήρχε και το παζάρι του Σαββάτου, η παρουσία της αστυνομίας στην αγορά της πόλης ήταν έντονη, με τους κατοίκους να δείχνουν στην πλειοψηφία τους πειθαρχημένοι με τα μέτρα αν και δεν λείπουν οι εξαιρέσεις.

Οχήματα της αστυνομίας βρίσκονται ακόμα και στις περιπατητικές διαδρομές  προχωρώντας σε συστάσεις για την χρήση μάσκας και αποφυγής συνωστισμού, όπου αυτό απαιτείται.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς στην αγορά, τις κεντρικές αρτηρίες άλλα και σε κοινότητες.

Τα πρόστιμα:

  • Στα πολίτες που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και τους λοιπούς κανόνες μετακίνησης με sms, επιβάλλεται πλέον για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.
  • Στις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που λειτουργούν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας τους επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας επιβάλλεται για την ίδια παράβαση πρόστιμο 3.000 ευρώ




In this article

Join the Conversation