Ευχαριστήριο του ΓΕΛ Παραμυθιάς προς το δήμο Σουλίου για την προμήθεια tablets

Ανακοίνωση

Εκ μέρους του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας του Γενικού Λυκείου Παραμυθιάς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Σουλίου για την άψογη συνεργασία σε ότι αφορά την προμήθεια και έγκαιρη διάθεση στους μαθητές μας ηλεκτρονικών συσκευών για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

Η προμήθεια των συσκευών ήταν απαραίτητη μιας που πολλοί μαθητές μας δεν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ από το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει φτάσει ακόμη σχετικός εξοπλισμός.

Από τον Δήμο μας παραδόθηκαν όσες συσκευές αιτηθήκαμε. Έτσι ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις των μαθητών μας χωρίς όρους, προϋποθέσεις και προτεραιότητες. Μόνος όρος ήταν να βεβαιώσει ο κηδεμόνας την έλλειψη του κατάλληλου εξοπλισμού.
Πιο συγκεκριμένα ήδη από την Τρίτη 10 Νοεμβρίου είχαν ικανοποιηθεί οι ανάγκες όλων των μαθητών της Β΄ και Γ΄ Τάξης, ενώ μέχρι την Παρασκευή όλων των μαθητών της Α΄ τάξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί κηδεμόνες – προς τιμήν τους- προέβησαν σε ανάκληση της αίτησής τους διότι εξασφάλισαν τελικά τον εξοπλισμό. Έτσι το σχολείο μας θα επιστρέψει στον Δήμο τις συσκευές που δεν διατέθηκαν ώστε να αξιοποιηθούν σε άλλα σχολεία της περιοχής μας, μιας που αναστέλλεται η λειτουργία και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ευελπιστούμε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζει η πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε αποτελεσματικότερα, μαθησιακά και παιδαγωγικά, τα παιδιά μας στις πολύ δύσκολες συνθήκες που διανύουμε.

Τέλος, ευελπιστούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε σύντομα να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία με φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών, διότι η διά ζώσης εκπαιδευτική και κοινωνικοποιητική διαδικασία δεν μπορεί να υποκατασταθεί όσο αποτελεσματική και να είναι η εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Παραμυθιά, 14 Νοέμβρη 2020

Για το ΓΕΛ Παραμυθιάς
ο Διευθυντής

Παύλος Ζαχαριάς, Μαθηματικός




In this article

Join the Conversation