Χαλάει ο καιρός τις επόμενες μέρες

Tι λέει ο ο Σάκης Αρναούτογλου

Για το τέλος των βαρομετρικών στην Ευρώπη και την έλευσή τους στη χώρα μας, μετά από πολύ καιρό, προειδοποιεί ο δημοφιλής προγνώστης καιρού Σάκης Αρναούτογλου.

Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στα δυτικά θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο τα φαινόμενα θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου πιθανώς να σχηματιστούν και ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες στα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου  νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά  να είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά  κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Τα φαινόμενα από νωρίς το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.




In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!