Επιδείνωση του καιρού απο σήμερα

Πρόγνωση τριημέρου

Από σήμερα, Τρίτη 17 Νοεμβρίου, αρχίζει μια σταδιακή επιδείνωση του καιρού, από τα δυτικά, με πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο. Παράλληλα, αναμένεται επέκταση των φαινομένων σε πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας μέχρι την Παρασκευή.

Ειδικότερα, αναμένονται τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, όπου πιθανώς τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στο Ιόνιο 6 και στα βόρεια μέχρι 7 μποφόρ.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στο Ιόνιο, την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, από τις απογευματινές ώρες όμως στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.  Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι στα βόρεια από το απόγευμα σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.  Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.



In this article

Join the Conversation