Ανακοινώσεις για τις προσαγωγές στην πορεία του Πολυτεχνείου από οργανώσεις της Θεσπρωτίας

Ανακοινώσεις

Στη διάλυση της συγκέντρωσης αριστερών οργανώσεων της Θεσπρωτίας για το Πολυτεχνείο, προχώρησε η αστυνομία στην Ηγουμενίτσα. Παρά την σχετική απαγόρευση, κάλεσμα για τη συγκέντρωση είχαν στείλει το Μ-Λ ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ μ-λ για τις 4 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου.

Η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει τη συγκέντρωση και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της πόλης ενώ προχώρησε σε προσαγωγές διαδηλωτών. Στο Α.Τ. Ηγουμενίτσας βρέθηκαν τουλάχιστον 7 άτομα στα οποία επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ.

Το πρωί είχαν προηγηθεί εκδήλωσεις του ΚΚΕ σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Στην Ηγουμενίτσα, την 16:10 ώρα της Τρίτης, ομάδα (10) ατόμων συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Δημαρχείου. Παρά τις συστάσεις των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμεων, ενώθηκαν μαζί τους άλλα (20) περίπου άτομα με σκοπό την πραγματοποίηση πορείας επί της οδού Κύπρου, η οποία αποτράπηκε με την παρέμβαση των αστυνομικών.

Πραγματοποιήθηκε προσαγωγή επτά (7) ατόμων στα οποία επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Συνολικά σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα, συνελήφθησαν (23) άτομα, προσήχθησαν (79) και επιβλήθηκαν (44) διοικητικά πρόστιμα.

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτιας




Με ικανοποιητική συμμετοχή έγινε σήμερα 17 Νοέμβρη στις 4μμ, στην Ηγουμενίτσα, συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου για να τιμήσουμε την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου.
Στη συγκέντρωση έγιναν χαιρετισμοί από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ.
Και στην πλατεία αλλά και στη συντεταγμένη, μαχητική, ειρηνική πορεία που ακολούθησε με πανό και συνθήματα από την οδό Κύπρου, τηρήθηκαν αυστηρότατα τα μέτρα προστασίας. Στο ύψος της Ευαγγελίστριας, η πορεία εμποδίστηκε από την Αστυνομία, η οποία μετά από διαπραγματεύσεις, ζήτησε να γυρίσουν πίσω οι διαδηλωτές από το πεζοδρόμιο.

Και όταν ακριβώς έγινε αυτό και οι διαδηλωτές εκινούντο πάλι προσεκτικά και συντεταγμένα στον Πεζόδρομο της Γρηγορίου Λαμπράκη, με κατεύθυνση το Ηρώο για κατάθεση στεφάνων, οι αστυνομικές δυνάμεις εντελώς απρόκλητα και αναίτια, θέλοντας προφανώς να επιβεβαιώσουν το ρόλο τους, τις διαταγές της κυβέρνησής τους και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, προέβησαν σε κυνηγητό διαδηλωτών και σε προσαγωγές 7 συναγωνιστών, γνωστών συμπολιτών και συνδικαλιστών «για εξακρίβωση στοιχείων», οι οποίοι κατά τον ζητηθέντα έλεγχο είχαν επιδείξει τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα.
Στη συνέχεια στην Αστυνομία που οδηγήθηκαν, τους επιβλήθηκαν τα σχετικά πρόστιμα, ενώ έξω από το χώρο της Αστυνομίας είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση αρκετοί συναγωνιστές.

Σημειώνουμε πάντως και το γεγονός της στάσης του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας που με Ανακοίνωσή του τις προηγούμενες ημέρες είχε ορίσει, την ώρα αυτή (4μμ), την Πλατεία Δημαρχείου σαν αφετηρία εκδηλώσεων, στην οποία δεν εμφανίστηκε κανείς, επιλέγοντας άλλη πρωϊνή παρέμβαση.
– Χαιρετίζουμε την αγωνιστική παρουσία του κόσμου που συμμετείχε στην διαδήλωση και που έσπασε την απαγόρευση.
– Καταγγέλλουμε τη προκλητική, βάρβαρη, αναίτια και τρομοκρατική επέμβαση της Αστυνομίας σε εφαρμογή της χουντικής έμπνευσης απόφασης της αντιδραστικής κυβέρνησης Μητσοτάκη.
– Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στους συναγωνιστές μας και δηλώνουμε ότι θα δώσουμε σύντομα την απάντησή μας στην τρομοκρατία με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου συνεχίζει να εμπνέει τους αγώνες μας
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει

Ανακοίνωση ΚΚΕ (μ-λ)




Τα αγωνιστικά τμήματα λαού και νεολαίας σε όλη τη χώρα, έσπασαν το κλίμα φόβου και σιωπής, και όρθωσαν το ανάστημά τους ενάντια στους πάνοπλους μηχανισμούς καταστολής, τα ΜΑΤ, τις αύρες κ.λπ., που έζωσαν τις πόλεις της χώρας. Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΣΠΑΣΕ!
To ίδιο και στην πόλη μας, χαιρετίζουμε τους συναγωνιστές-νέους και νέες, εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους- που αψήφησαν την απαγόρευση κρατώντας τη φλόγα της εξέγερσης ζωντανή, και φέρνοντας το μήνυμα του Πολυτεχνείου, πλαισίωσαν τη συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου και την πορεία που ακολούθησε, πορεία στην οποία καλούσαν το ΚΚΕ (μ-λ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Μ-Λ ΚΚΕ.
Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που συντονισμένα καλλιεργήθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες, με αποκορύφωμα την απόφαση πλήρους απαγόρευσης των συναθροίσεων για τις μέρες του Πολυτεχνείου…
Παρά την εμετική λασπολογία από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, στην προσπάθειά τους να δυσφημίσουν την απότιση φόρου τιμής στον αγώνα του Πολυτεχνείου…
Παρά την ουσιαστική στήριξη της κυβερνητικής απόφασης να μην γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου, από τη στάση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, αλλά και από τη γραμμή του “συμβολικού” γιορτασμού που έδινε κι έπαιρνε τις προηγούμενες μέρες…
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ!
Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής, βίας, προσαγωγών και συλλήψεων στο οποίο επιδόθηκαν οι δυνάμεις κρατικής καταστολής σε όλη τη χώρα .
Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν οι διαδηλωτές στην Ηγουμενίτσα από τις δυνάμεις της αστυνομίας, που τους περικύκλωσαν και τους ακολουθούσαν κυνηγώντας τους και προχωρώντας τελικά σε 7 προσαγωγές . Η λύσσα με την οποία επιτέθηκαν ενάντια σε διαδηλωτές και συγκεντρωμένους που τηρούσαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αποδεικνύει ότι οι στόχοι της κυβέρνησης δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της υγείας του λαού.
Στόχος της κυβέρνησης και του συστήματος που υπηρετεί, ήταν και παραμένει το ξερίζωμα της μνήμης του Πολυτεχνείου, η απογύμνωση της επετείου από το αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό μήνυμά της.
Ό,τι και να κάνει το σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, ό,τι και να κάνουν οι υπάλληλοί του, κυβερνητικοί και μη, το πνεύμα της εξέγερσης είναι ζωντανό. Και η απαγόρευση της 47ης επετείου θα βαραίνει για πάντα τους οσφυοκάμπτες πολιτικούς υπαλλήλους του κεφάλαιου και των αμερικανονατοϊκών φονιάδων.
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση καταγγελλίας της κρατικής καταστολής την Πέμπτη 6μμ στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας
Κάτω τα χέρια από τα λαϊκά και δημοκρατικά μας δικαιώματα
• Πάλη για Δουλειά-Περίθαλψη-Ζωή με δικαιώματα
• Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής
• Να αποσυρθούν τα πρόστιμα από τους αγωνιστές

In this article

Join the Conversation