ΚΚΕ Θεσπρωτίας | Καταδίκη στον αυταρχισμό

Με αφορμή τα περιστατικά της επετειού της εξέγερσης του πολυτεχνείου

Η Κ.Ο. Θεσπρωτίας καταδικάζει το όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής κατά διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σε όλη την Ελλάδα και στην Θεσπρωτία, τόσο στην Ηγουμενίτσα όσο και στην Παραμυθιά, οργανώθηκαν εκδηλώσεις που τηρούσαν υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Αυτό δεν εμπόδισε την κυβέρνηση και την αστυνομία να απαντήσουν πανελλαδικά με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, με δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών. Στην συγκέντρωση της Αθήνας υπήρξαν προπηλακισμοί βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.

Η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει, πίσω απ’ το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Ήθελε, επίσης, με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου.

Έφαγε τα μούτρα της! Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη. Οι συγκεντρώσεις γίνανε και μάλιστα με την υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΟΥΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ – ΟΥΤΕ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ

In this article

Join the Conversation