Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για τα γεγονότα της Τρίτης

Ανακοίνωση

Τα γεγονότα του Νοέμβρη του 1973 αποτελούν σταθμό και ορόσημο για τη νεότερη Ελληνική ιστορία. Η μάχη του Ελληνικού λαού ενάντια στη χούντα των Συνταγματαρχών εμπνέει και σήμερα, δείχνοντας το δρόμο για πραγματική δημοκρατία, ίση πρόσβαση στη γνώση και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής.

Αντιμέτωπη με τις τραγικές επιπτώσεις της πολιτικής της στη δημόσια Υγεία και τη διογκούμενη δυσαρέσκεια των πολιτών για όσα δεν έπραξε και δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει στα νοσοκομεία, στις συγκοινωνίες, στα σχολεία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε συνειδητά την επικοινωνιακή προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα.

Η προσπάθεια απόκρυψης ευθυνών απαιτούσε μια επιχείρηση παραπλάνησης. Παρακάμπτοντας τον νόμο που εξαιρούσε την πορεία του Πολυτεχνείου, έβαλε τον αρχηγό της αστυνομίας να εκδώσει τετραήμερη απαγόρευση συναθροίσεων οριζόντια, σε όλη την επικράτεια, αποσκοπώντας στην μαζική αντίδραση στους δρόμους.

Η Αριστερά ξέρει να υπερασπίζεται τόσο την δημόσια υγεία όσο και τα κράτος δικαίου. Συντεταγμένα και με σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα διοργάνωσε συμβολικές εκδηλώσεις και στην πόλη μας την Ηγουμενίτσα, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, όσο το ΚΚΕ.

Το απόγευμα όμως ζήσαμε στιγμές πρωτοφανούς αυθαιρεσίας και βίαιης συμπεριφοράς από τις αστυνομικές δυνάμεις σε βάρος μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άλλων νέων της πόλης μας, που με όλα τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης πορεύονταν ειρηνικά για να τιμήσουν την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Εκτός τις προσαγωγές επιδόθηκαν, σε αναίτια καταδίωξη των νέων στις γειτονιές της πόλης, προκαλώντας κλίμα πανικού στους κατοίκους.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ενέργειες, οι οποίες κλιμακώνουν τον αυταρχισμό και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά εις βάρος των νέων, τους οποίους και στοχοποιούν.

Η πρόοδος της κοινωνίας αλλά ιδιαίτερα τώρα η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης απαιτεί περισσότερη δημοκρατία, επαυξημένη κοινωνική συνοχή, κοινωνική ειρήνη και ευρύτατη κοινωνική συναίνεση. Σε μια τέτοια κατεύθυνση θα έπρεπε να είναι προσανατολισμένη και η λειτουργία της αστυνομίας όπως και όλων των θεσμών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ να πάψει να χρησιμοποιεί τους Έλληνες αστυνομικούς ως εργαλεία επιβολής αντιδημοκρατικών αποφάσεων.

Η περιστολή των πολιτικών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων δυναμιτίζει όλα τα παραπάνω. Και οι συνέπειες θα είναι ολέθριες σε όλα τα πεδία με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο Θεσπρωτικός λαός μαζί με όλον τον ελληνικό λαό, ξέρουν να υπερασπίζονται και το κράτος δικαίου και τη δημόσια υγεία, στο βαθμό που τους αναλογεί.In this article

Join the Conversation