BINTEO | Η ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του Σουλίου στην “Βραδιά Ερευνητή 2020” του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Απο την καθηγήτρια του Ε.Μ.Π και μέλος της Δ.Ε.Π., Ε. Κωνσταντινίδου

To Ερευνητικό πρόγραμμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου “Διερεύνηση του ευρύτερου ιστορικού χώρου του Σουλίου: Ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του πολιτισμικού και πολιτιστικού τοπίου”, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ε.Μ.Π. και της Περιφέρειας Ηπείρου για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στην “Βραδιά Ερευνητή 2020” που πραγματοποιηθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή.

Την σύντομη παρουσίαση του ερευνητικού προγράμματος “Διερεύνηση του ευρύτερου ιστορικού χώρου του Σουλίου: Ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του πολιτισμικού και πολιτιστικού τοπίου”, έκανε η καθηγήτρια του Ε.Μ.Π και μέλος της Δ.Ε.Π., Ε. Κωνσταντινίδου.

Κάθε χρόνο πάνω από 1.600.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 400 ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας.

Η Βραδιά του Ερευνητή στοχεύει στο μέλλον: στο πέρασμα της έρευνας στην κοινωνία, στη δημιουργία θέσεων εργασίας του επιστημονικού δυναμικού, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων, καθώς και νεοφυών επιχειρήσεων καινοτομίας στην πραγματική οικονομία.




In this article

Join the Conversation