Συνέλαβαν μέλη διεθνούς κυκλώματος που διακινούσαν ναρκωτικά

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν 38 κιλά κάνναβης και 2 κιλά ηρωίνης

Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Θεσπρωτίας πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία DEA Αθηνών.

Έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα, οι αστυνομικοί πέτυχαν τη σύλληψη μελών εγκληματικής συμμορίας διεθνούς κυκλώματος, που ενέχονται σε εισαγωγή στην χώρα μας από Τουρκία – Αλβανία και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Πρόκειται για δύο Έλληνες (γυναίκα – άντρας), ηλικίας 46 και 58 ετών αντίστοιχα και ενός αλλοδαπού ηλικίας 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για εγκληματική συμμορία και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες ήταν επιφορτισμένοι με συγκεκριμένους ρόλους, ενώ η συλληφθείσα είχε σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στα πολεοδομικά συγκροτήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, εντόπισαν και συνέλαβαν χθες (4/12), στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, την 46χρονη σε κεντρικό σημείο της πόλης, να κατέχει περισσότερα από δύο κιλά ηρωίνης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο σύλληψης, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε διαμέρισμα που διατηρούν στην περιοχή της Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

38 κιλά και 149 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη,
2 κιλά και 53 γραμμάρια ηρωίνης
1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
2 κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο ΕισαγγελέαIn this article

Join the Conversation