Γιόγιακας προς Υφυπουργό Οικονομικών στη Βουλή: να συνεχίσει να λειτουργεί η Εθνική Τράπεζα στους Φιλιάτες

Ανακοίνωση

Να συνεχίσει να λειτουργεί το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες, ζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας από τον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαββό σε Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

«Σας μεταφέρω και με τη σημερινή διαδικασία το ερώτημα που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο μυαλό και τα χείλη αρκετών συμπολιτών μου… Αναρωτιούνται γιατί κλείνει το μοναδικό κατάστημα τράπεζας σε ένα Δήμο με τη μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση στη χώρα. Με 72 κοινότητες και οικισμούς, που στις περισσότερες περιπτώσεις βρίσκονται σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές», ανέφερε στην πρωτολογία του ο βουλευτής Θεσπρωτίας.

Στις τοποθετήσεις του ο Υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι αναζητούνται ρεαλιστικά οι καλύτερες δυνατές λύσεις ώστε οι πολίτες να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται χωρίς πρόβλημα. «Είμαστε σε συνεχή επαφή με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ώστε να διασφαλιστεί κατά το μεγαλύτερο δυνατό σημείο η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών για τις ασφαλείς τραπεζικές συναλλαγές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαββός.

«Ας μην καταδικάζουμε αυτούς τους ανθρώπους, αυτές τις περιοχές σε κοινωνική και οικονομική απομόνωση. Ακόμα, λοιπόν, κι αν μπορούσε κανείς να ακούσει μια επιχειρηματική λογική πίσω από αυτή την απόφαση, ακόμα ψάχνει ένα δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και κοινωνικής υπευθυνότητας, από μια τράπεζα που στηρίχθηκε από τα χρήματα όχι μόνο των πελατών της αλλά και όλων των φορολογουμένων» υπογράμμισε ο Βασίλης Γιόγιακας στη δευτερολογία του, αναφερόμενος στις επιπτώσεις που θα έχει το κλείσιμο του καταστήματος.In this article

Join the Conversation