Φιάσκο το πρόγραμμα εξοικονομώ. Έναρξη & λήξη σε 20′ στην Ήπειρο | Του Ν. Σπυρόπουλου

Η επόμενη προκήρυξη ελπίζουμε να είναι έτσι που να σέβεται τους μηχανικούς και τους ωφελούμενους του προγράμματος.

Δυστυχώς και αυτή η έναρξη και λήξη σε 20 λεπτά  του προγράμματος  εξοικονομώ – αυτονομώ καταλήγει σε φιάσκο.

Το πρόγραμμα διαφημίστηκε  τόσο πολύ, ακόμη και ο πρωθυπουργός της χώρας συμμετείχε σ΄ αυτή την καμπάνια προβολής του , αλλά αποδεικνύεται για δεύτερη φορά ,ότι δεν είναι πρόγραμμα για μηχανικούς και ωφελούμενους.

Ο χρόνος που παρέμεινε ανοιχτή η πλατφόρμα του προγράμματος για την περιφέρεια Ηπείρου ήταν μόλις 20 λεπτά , νομίζω κοροϊδία και πάλι κοροϊδία.

Προσωπικά ζητάω συγγνώμη από τους ανθρώπους που μου εμπιστεύτηκαν την προετοιμασία του φακέλου  για αίτηση στο πρόγραμμα εξοικονομώ-αυτονομώ ,αλλά ήταν αδύνατο στο χρόνο που παρέμεινε ανοιχτή η πλατφόρμα κάποιος να καταθέσει μία το πολύ δύο αιτήσεις.

Στο παρελθόν η σημερινή κυβέρνηση (ΝΔ –τότε αντιπολίτευση) κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ- σήμερα αντιπολίτευση) για την απαράδεκτη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον ΙΙ , για την ταλαιπωρία των μηχανικών και ωφελουμένων, σήμερα κάνει ακριβώς τα ίδια , «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Θεωρώ ότι πρέπει να βρεθεί διαφορετικός τρόπος κατάθεσης και αξιολόγησης της αίτησης στο πρόγραμμα (το οποίο όπως διαφημίζεται θα προκηρύσσεται κάθε χρόνο μέχρι το 2023),που να επιτρέπει στους μηχανικούς να κάνουν με αξιοπρέπεια την δουλειά τους και τους ωφελούμενους να γνωρίζουν αν έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν σ΄ αυτό (τώρα κάνουν έξοδα χωρίς να γνωρίζουν το αποτέλεσμα που θα έχει η αίτηση τους).

Δεν πρέπει η υποβολή της αίτησης στο πρόγραμμα εξοικονομώ – αυτονομώ να είναι αγώνας δρόμου μικρών αποστάσεων και όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε.

Μετά την λήξη των αιτήσεων και στις υπόλοιπες περιφέρειες τη χώρας που θα είναι μια από τα ίδια , πρέπει το υπουργείο να λάβει υπόψη του τις προτάσεις των μηχανικών και να προχωρήσει στην τροποποίηση του τρόπου υποβολής των αιτήσεων.

Η επόμενη προκήρυξη ελπίζουμε να είναι έτσι που να σέβεται τους μηχανικούς και τους ωφελούμενους του προγράμματος.

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΕΝΕΡΕΙΑΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ



In this article

Join the Conversation